Natuurlijk beautyproduct: Banaan

Bananen zijn lekker, gezond en je kan het verwerken in veel recepten. Maar wist je dat een banaan ook een erg goed natuurlijk beautyproduct is?…

by 
Een mooiere huid door banaan
Banaan als beautyproduct

Bananen zijn lekker, gezond en je kan het verwerken in veel recepten. Maar wist je dat een banaan ook een erg goed natuurlijk beautyproduct is? Een banaan bevat namelijk veel vitamines en antioxidanten die jouw huid erg blij zullen maken. Door iedere keer, na het eten van een banaan, de binnenkant van de bananenschil over je huid te wrijven, zal je zien dat je huid steeds mooier wordt. Laat het even een tijdje inwerken (ongeveer 20 minuten) en was het vervolgens weer van je huid af. Een super goedkoop en goed gezichtsmaskertje, dat puur natuur is en ook nog eens erg lekker ruikt. Ik heb de voordelen van een banaan voor je huid onder elkaar gezet.

Verminderen van onzuiverheden

Door de vitamines en antioxidanten die in de schil van de banaan te vinden zijn kunnen onzuiverheden in je gezicht verminderd worden. Vitamines en antioxidanten zijn erg gezond en als je ze ook nog eens op de juiste plek aanbrengt, zorgen ze voor een optimale boost voor je huid.

Hydrateren

Het lijkt misschien niet zo, maar bananenschillen bevatten veel vocht en ook daar wordt de huid erg blij van. Onze huid is vaak aan de droge kant. Dit komt door het zonlicht, door voeding en doordat we snel de kachel in huis aan hebben staan wanneer het buiten kouder wordt. Extra vocht kunnen we daarom goed gebruiken.

Verminderen van rimpels

Door regelmatig de binnenkant van de bananenschil over je huid te wrijven kun je de elasticiteit van de huid verbeteren.

Verminderen van pigmentvlekken

Naast dat bananen rimpels kunnen verminderen zouden ze ook helpen bij het verminderen van pigmentvlekken. Het liefst 2 keer per week, zodat je je huid een goede boost geeft.

Kalmerend effect op de huid

Tenslotte is banaan heel goed om de huid mee te kalmeren. Heb je een geïrriteerde huid of ben je bijvoorbeeld geprikt door een mug, dan helpt een banaan heel goed tegen de irritatie.

Fruit is niet alleen heel gezond, maar het is ook nog eens goed voor je huid. Want wist je dat je door het eten van aardbeien ook wittere tanden kunt krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *