Besparen op babyspullen door slim te shoppen

Whoop, whoop! Daar sta je dan met die positieve zwangerschapstest in je hand. Naast een enorm blij en dankbaar gevoel voel je ook een soort…

by 

Whoop, whoop! Daar sta je dan met die positieve zwangerschapstest in je hand. Naast een enorm blij en dankbaar gevoel voel je ook een soort van paniek opkomen, hoe ga je dit allemaal doen? Wat heb je allemaal nodig voor die kleine uk en wat gaat dat allemaal kosten? Spoiler alert! Baby’s zijn duur. Maar we got you! Met slim babyspullen en prijzen vergelijken kan je een hoop besparen. En dat kan zonder in te leveren op kwaliteit, we willen tenslotte allemaal het beste voor onze kleintjes.

Veel besparen door prijzen te vergelijken

Het is je vast niet ontgaan, de prijzen rijzen de pan uit in Nederland. Alles is duurder geworden, van de dagelijkse boodschappen tot energie. Uiteraard gaan ook de prijzen omhoog van alles wat je nodig hebt voor je kleine spruit. Maar met de beste babyspullen aanbiedingen kan je veel geld besparen. Het Nibud heeft uitgerekend dat je minimaal moet rekenen op € 834 voor je babyuitzet en dan heb je echt alleen nog maar het meest noodzakelijke. Met prijzen vergelijken van de grote babyshops kan je echter heel veel besparen. Maar hé, ik hoor je denken, ik heb toch geen tijd om avonden lang de beste babyspullen en de beste prijzen te gaan zoeken? Nee, dat snappen we! Daar heeft niemand tijd voor en laten we eerlijk zijn, daar heeft ook niemand zin in. Uren surfen om het beste autostoeltje te vinden en daarna ook nog eens de beste prijs? Man oh man… Dat kan efficienter! Dat vonden ze bij MijnBabyAanbieding ook en check this out: beste autostoel. Ze hebben al het werk voor je gedaan en de beste autostoeltjes voor je verzameld én niet geheel onbelangrijk direct alle prijzen van de grote babyshops vergeleken.

Maar met alleen een autostoeltje ben je er nog niet. Je hebt nog veel meer nodig. Een ledikantje, een commode, een kinderwagen, een babybadje, een babyfoon, een babybox… ik kan nog wel even doorgaan maar ik denk dat je hem zelf verder wel kunt aanvullen. Voordat die kleine spruit het levenslicht heeft gezien, staat je huis bomvol en is je bankrekening aardig geslonken. We hebben eens een beetje gerekend en met slim shoppen en prijzen vergelijken kun je € 550 besparen op de 10 producten die je sowieso nodig hebt. Dat is serieus geld!

Maak een checklist om onnodige impulsaankopen te voorkomen

Een andere manier om geld te besparen, is een checklist op te stellen voor je babyuitzet. Begin met het essentiële zoals rompertjes, luiers en babykleding, maar vergeet ook niet aan de grotere items te denken, zoals een kinderwagen, ledikant en commode. Door alles overzichtelijk op een rijtje te zetten, voorkom je dure impulsaankopen en weet je precies wat je echt nodig hebt. Online zijn er handige websites die je helpen bij het opstellen van een gepersonaliseerde babyuitzetlijst, rekening houdend met jouw behoeften en budget. Zo voorkom je onnodige baby items en kun je gericht op zoek gaan naar aanbiedingen die hoog op jouw lijst staan.

Duurzame en tweedehands babyspullen

Terwijl je op zoek bent naar de beste deals, overweeg ook eens duurzame keuzes voor de toekomst. Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook kostenefficiënt zijn op de lange termijn. Kies bijvoorbeeld voor duurzame en multifunctionele babyartikelen die met je kind meegroeien. Ook tweedehands babyspullen kunnen een duurzame keuze zijn. Veel babyproducten worden maar kort gebruikt, waardoor tweedehands aanschaffen vaak een milieuvriendelijke én budgetvriendelijke optie is. Bovendien kun je bij tweedehands aankopen vaak nog onderhandelen over de prijs, wat extra besparingen oplevert.

Door slim te shoppen, goede keuzes te maken en aanbiedingen te vergelijken, kun je niet alleen geld besparen, maar ook een duurzame en doordachte babyuitzet samenstellen. Zo ben je goed voorbereid op de komst van je kleintje zonder de hoofdprijs te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *