Zo bespaar je gemakkelijk op boodschappen

Alles wordt duurder en duurder. Dat heb je vast al meerdere keren gehoord. De gasrekening, de energierekening, luxe producten, maar ook boodschappen. We zijn allemaal…

by 

Alles wordt duurder en duurder. Dat heb je vast al meerdere keren gehoord. De gasrekening, de energierekening, luxe producten, maar ook boodschappen. We zijn allemaal meer kwijt iedere maand en we proberen steeds meer te besparen. Want ja, we willen geen geldzorgen hebben en het liefst zo veel mogelijk overhouden iedere maand. En toch is het nog best een uitdaging om zo goedkoop mogelijk te leven. Dit doen we al door meer te letten op het gasverbruik, maar ook onze boodschappen is een grote kostenpost. Daarom heb ik een paar handige tips onder elkaar gezet om gemakkelijk te besparen op boodschappen.

10X Besparen op boodschappen

Ga alleen naar de supermarkt

Zodra je samen met iemand naar de supermarkt gaat is de kans groter dat je meer koopt of zelfs met luxe artikelen naar huis gaat. Ga alleen en koop alleen het nodige.

Ga voor grotere verpakkingen

Deze tip ken je waarschijnlijk wel. Er wordt zelfs op sommige verpakkingen aangegeven dat je zoveel procent of zoveel gram gratis krijgt als je een grotere verpakking in je handen hebt. Let er alleen wel op of het klopt door te kijken naar de prijs per kilo/liter die je onder de prijs op het prijskaartje op het schap ziet staan.

Ga voor een lekkere limonade smaak

Drinken is best duur. Frisdrank, vruchtensap, dorstlessende drankjes zijn erg lekker, maar vaak is het pak of de fles ook zo weer leeg. Ga opzoek naar een limonade smaakje die je heel erg lekker vindt. Dit is in verhouding namelijk veel goedkoper dan een fles of een pak drinken.

Laat pakjes en zakjes in het winkelschap liggen

Kant-en-klare producten zijn duurder dan niet voorbewerkte producten. Er is meer tijd aan besteed om het te maken en dan is het ook logisch dat het duurder is. Zo kan je bijvoorbeeld ook zelf heel gemakkelijk een lekkere marinade voor vlees maken.

Voorgesneden is duurder dan zelf snijden

Gemak is vaak duurder dan wanneer je zelf aan de slag gaat met verse producten. Ga voor sperziebonen die je zelf nog moet snijden, schil zelf aardappelen en koop één grote bloemkool.

Koop seizoensproducten

Verdiep je in het seizoen. Zo zijn verschillende fruitsoorten in de zomer veel goedkoper dan in de winter. En kun je in de winter beter voor stamppotjes gaan. Vaak is het ook nog lekkerder.

Maak een boodschappenlijstje

Noteer van te voren wat je nodig hebt en houd je aan dit lijstje. Hoe groot de verleiding ook is.

B-merken zijn vaak net zo lekker als A-merken

Wist je dat B-merk producten vaak in dezelfde fabriek als A-merk producten gemaakt worden? Grote supermarktketens hebben echt niet zo veel fabrieken om alle huismerkproducten te kunnen maken. Het merk dat vervolgens op het product gezet wordt geeft ons vertrouwen en daar maakt de producent gebruik van door de prijs hoger te maken.

Let op aanbiedingen

Logisch, want dan bespaar je. Supermarkten hebben wekelijks veel aanbieding en door hier goed na te kijken (en je natuurlijk aan het boodschappenlijstje te houden) bespaar je veel op je boodschappen.

1 keer in de week boodschappen

Door een boodschappenlijstje te maken kun je gemakkelijker boodschappen voor een hele week doen en meer besparen op boodschappen. Je koopt minder snel onnodige dingen en vaak heb je genoeg in huis om de week door te komen.

Hou je aan een budget

Als je een paar keer wekelijks boodschappen hebt gedaan, dan weet je ongeveer wat je elke week kwijt bent aan je vaste benodigdheden. Stel hiervoor een strak budget in waar je je aan wilt houden. Zodra je hier wat van overhoudt kun je dit geld in een origineel spaarpotje doen. Van dit spaarpotje mag je voor jezelf iets leuks of lekkers kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *