Valentijnsdag cadeautje idee / DIY: Fotohoudertje

Volgende maand is het Valentijnsdag. Valentijnsdag vond ik op de Middelbare school het allerleukste. Je kon diegene waarop je verliefd was laten weten dat je…

by 

Volgende maand is het Valentijnsdag. Valentijnsdag vond ik op de Middelbare school het allerleukste. Je kon diegene waarop je verliefd was laten weten dat je graag verkering wilde en als je geluk had kreeg je zelf ook iets liefs van je stille aanbidder. Destijds gingen er zelfs leerlingen met rozen door de klassen om ze vervolgens te bezorgen aan jouw liefde. Zo schattig! Helaas heb ik nooit zo’n roos gekregen, maar gelukkig wel een aantal lieve Valentijnscadeautjes.

Tegenwoordig ziet Valentijnsdag er bij anders uit dan toen. Ik vier deze dag namelijk samen met mijn man en kinderen door gezellig met elkaar te ontbijten. Superleuk! We hebben verder geen cadeautjes voor elkaar tenzij we het zelfgemaakt hebben.

Het leek me daarom leuk om vandaag een heel leuk Valentijnsdag cadeautje / DIY te delen. We gaan namelijk een heel lief fotohoudertje maken in de vorm van een hartje.

Wat Heb Je Nodig

  • Witte luchtdrogende klei (Action)
  • IJzerdraad. Zilverkleurig of goudkleurig (Sostrene Grene)
  • Schaar of tang
  1. Deze DIY is erg simpel. Je pakt de luchtdrogende klei en haalt er een stukje van af. Je kan zelf bepalen hoe graag stuk je pakt en in welke vorm je het kneed. Ik heb zelf gekozen voor een bolletje dat ik wat platgedrukt hebt. Het is belangrijk dat het stukje klei niet te klein is. Anders is de foto straks te zwaar en valt het om
  2. Nu gaan we aan de slag met het ijzerdraad. Het eerste stuk houd je ongebogen. Dan maak je een hartje door twee boogjes te maken en deze war naar elkaar toe te duwen. Vervolgens draai je het ijzerdraad om het ongebogen stuk heen en maak je nog een hartje. Deze komt tegen het andere hartje aan te liggen, zodat je hier straks een foto tussen kunt doen. En tenslotte draai je een stuk ijzerdraad om het ongebogen ijzerdraad heen, naar beneden toe.
  3. Het ijzerdraad knip je af met een schaar of tang en zet je in het stukje klei.
  4. Laat de klei drogen en klaar is je hartjes fotohoudertje voor Valentijnsdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *