10X Unieke dates voor valentijnsdag

Valentijnsdag is echt zo’n feestdag die voor iedereen weer een andere waarde heeft. De één geeft graag cadeaus, de ander gaat op date en nog…

by 

Valentijnsdag is echt zo’n feestdag die voor iedereen weer een andere waarde heeft. De één geeft graag cadeaus, de ander gaat op date en nog weer een ander slaat deze dag liever over. Ik moet zeggen dat ik het een hele leuke feestdag vind, maar Valentijnsdag heeft voor mij wel een andere betekenis gekregen dan een aantal jaren geleden. Mijn man en ik zijn niet zo van het geven van cadeaus aan elkaar. We sparen liever voor leuke dingen om samen te doen. En dat terwijl we vroeger op Valentijnsdag elkaar nog wel wat lief of leuks gaven. Ook vind ik valentijnsdag nu een hele gezellige dag om samen met ons gezin te vieren. Het is jammer dat het niet in het weekend valt, want anders hadden we extra uitgepakt met een lekker ontbijt. Voor nu heb ik een klein cadeautje gekocht en croissantjes om ’s morgens toch iets anders te kunnen eten. En vanavond eten we pizza in de vorm van een hart! Hoe leuk!

Een echt date zit er voor ons dus niet in. Maar mocht je tijdens valentijnsdag toch wel graag iets leuks doen, dan kan het best lastig zijn om een unieke date te bedenken. Daarom heb ik 10x originele dates voor valentijnsdag. Unieke dates waarmee je vast het hart van je liefje gaat veroveren. Hier komen ze!

Organiseer een high wine of high beer

Hightea’s zijn al heel wat jaren populair. Maar wil je wat met je liefje doen of ben je opzoek naar een unieke date voor valentijnsdag, dan is een high wine of high beer een erg leuk idee. Je kan dit zelfs organiseren door verschillende wijnen of bieren in huis te halen en dit aan te vullen met lekkere hapjes, maar er zijn ook verschillende café’s en restaurants die het aanbieden.

Samen koken

Het is misschien wel een spannende eerste date, omdat je elkaar nog niet zo goed kent, maar het is wel enorm gezellig. Mijn huidige man bedacht dit voor onze tweede date en hier denk ik nog vaak aan terug. En is één van jullie niet zo goed in koken, dan kan diegene ook de tafel mooi dekken, drankjes in schenken en kaarsjes aansteken.

Samen paardrijden

Paardrijden vind je leuk of vind je niet leuk. En toch is het als date wel heel uniek om te gaan doen. Vooral als je bij het strand woont of bij een mooi bos of heide.

Spelletjes doen

Waarschijnlijk zijn jullie met dezelfde bord(spelletjes) opgegroeid en hoe leuk is het dan om deze spelletjes samen te gaan spelen. Maar ook nieuwe spelletjes of computerspellen zijn geweldig om samen te spelen.

Naar de Alpaca’s

Wist je dat er alpaca boerderijen zijn waar je samen met een alpaca kan wandelen? Dit is toch super schattig! Gezellig door een mooie omgeving en als de gesprekken tussen jullie stil vallen, dan heb je altijd nog een alpaca waarmee je kan praten, haha!

Picknicken (in de avond)

Picknicken is erg leuk om te doen en ook nog eens heel romantisch als originele date voor Valentijnsdag. Vul een mand met allerlei lekker hapjes en een fles wijn, bier, etc en zoek het mooiste plekje. Wil je het nog wat romantischer maken, dan kun je ook in de avond gaan picknicken. Vergeet dan geen kaarsjes of lampjes mee te nemen.

Dansen

Een date voor Valentijnsdag dan vroeger vaker gedaan werd dan nu is samen te gaan dansen. Mannen schamen zich wat sneller, maar zodra het ijs gebroken is, is het alleen maar super leuk!

Naar een arcadehal

Bij het zien van een arcadehal krijgen veel mensen de kriebels om even te gaan spelen. En hoe tof is het om hier een date van te maken. Toffe spellen, grijpmachines, airhockey en wie weet slepen jullie nog heel wat tickets uit de automaten voor een geweldige knuffel als aandenken.

Glowgolven

Net als een arcadehal is glowgolven ook heel uniek om te gaan doen. Het is actief, maar toch is er ruimte om elkaar beter te leren kennen.

Lichtjesroute

In vele steden zijn er lichtjesroutes / lichtroutes. De stad is tijdens deze route extra mooi verlicht, waardoor je de stad op een andere manier gaat zien. Deze date is handig te combineren met bijvoorbeeld een etentje of een borrelavondje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *