12 leuke recepten voor Pasen

12x leuke recepten voor Pasen Pasen komt steeds dichterbij! Ik heb er heel erg veel zin in. Het lijkt me geweldig om een keer een…

by 

12x leuke recepten voor Pasen

Pasen komt steeds dichterbij! Ik heb er heel erg veel zin in. Het lijkt me geweldig om een keer een uitgebreide brunch te organiseren in de tuin, terwijl de kinderen gezellig paaseieren aan het zoeken zijn. Maar helaas moet ik mijzelf uit deze droom helpen, want ieder jaar is de kans toch wel echt groot dat het buiten nog veel te koud is. Haha! Maar gelukkig kunnen we Pasen overal vieren en het gezellig in huis maken met allemaal leuke paasdecoratie. Pasen is een heerlijke feestdag vol gezelligheid en lekker eten. En hoe leuk is het om ook nog eens extra leuke recepten voor Pasen te maken?! Gerechtjes of hapjes die helemaal bij Pasen passen en die de paastafel nog gezelliger maken. Ik ben daarom opzoek gegaan naar lekkere en leuke recepten voor Pasen en ik kwam er 12 tegen die ik graag met jullie wil delen. Hier komen ze!

Leuke hapjes voor Pasen

Hoe schattig zijn deze “croissantjes” in de vorm van worteltjes. Volgens mij zijn ze erg gemakkelijk te maken met bladerdeeg, roomkaas en wat peterselie. En toch zullen ze zeker opvallen op de brunchtafel!

Deze leuke kleurrijke koekjes zijn perfect om te serveren als je veel kindjes over de vloer krijgt. Het zijn zandkoekjes voorzien van een laagje witte glazuur en vervolgens kunnen kinderen (of jijzelf) ze extra decoreren met kleurstof.

Gevulde eitjes mogen eigenlijk niet ontbreken tijdens Pasen. Maak deze zijn wel echt heel leuk! Het eiwit is lichtroze van kleur, doordat ze even in kleurstof gelegen hebben. De pastelkleuren passen zo goed bij Pasen!

Cupcakes zijn altijd erg lekker. Maar deze schattige Paas cupcakes zullen echt de show gaan stelen tijdens de Paasbrunch. De kleine eitjes kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen en ook kun je gemakkelijk met een scherp mes wat chocolade raspen van een chocoladereep, zodat het net een nestje lijkt.

Dip hapje voor Pasen is een beetje bijzonder, want ik heb geen idee wanneer je dit zou serveren. Maar in ieder geval vind ik het er wel heel leuk uitzien! Het is een soort van popcorn reep met kleurrijke hagelslag en chocolade eitjes.

Hoe mooi zijn deze koekjes! Ik vind het bijna spannend om ze op te pakken. Maar ik denk ook wel dat ze erg lekker zijn! Het koekje bestaat als het ware uit twee koekjes die op elkaar liggen. In het bovenste koekje in een gat gemaakt en daar is volgens mij jam in gedaan.

Ben je niet zo van de Paasbrunch, maar wil je wel iets lekkers serveren, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een lekkere taart te maken. Deze taart bevat enorm veel chocolade. Hij past perfect bij Pasen, maar een lichtere taart is ook wel erg leuk om op tafelt te zetten. Deze kun je eventueel ook decoreren met chocolade paashaasjes. Dat staat echt geweldig!

Heb je tijd over en wil je de gekookte eieren op tafel iets meer op laten vallen, dan kun je er van deze leuke dingetjes op maken. Misschien zijn er ook wel kant-en-klare figuurtjes verkrijgbaar die je op eieren kan plakken. Het is bijna zonde om deze eieren op te eten!

Meringues zijn erg lekker en je kunt ze in allerlei vormen maken. Dus dit recept voor Pasen vind ik erg leuk bedacht! Een paar schattige paaseitjes erin en je hebt iets heel leuks om te serveren!

Deze koekjes zijn eigenlijk hetzelfde als de eerder genoemde koekjes, alleen zijn ze beschilderd met bloemen. Prachtig! Hierdoor zijn ze ook erg leuk om in een doosje of zakje te doen en ze cadeau te geven.

Naast het maken van heerlijke recepten voor Pasen is het natuurlijk ook heel erg leuk om spelletjes te doen. Er zijn best veel leuke spelletjes te bedenken die je tijdens de Paasdagen kunt gaan doen. Maar de meeste leuke vind je hier: Leuke spelletjes om te doen met Pasen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *