Halloween DIY | Spooksoesjes

Op 31 oktober is het weer Halloween. De winkels liggen vol met de meest toffe Halloween kostuums, enge decoratie en rond Halloween zullen er vast…

by 

Op 31 oktober is het weer Halloween. De winkels liggen vol met de meest toffe Halloween kostuums, enge decoratie en rond Halloween zullen er vast weer een boel spannende films op televisie verschijnen. In Nederland moeten we nog even wennen aan deze “feestdag”, maar toch wordt het ieder jaar populairder! Vooral voor kinderen is het een erg gezellige tijd, want wie houdt er nu niet van griezelen samen met je vrienden. Daarom dook ik de keuken in om een super simpel Halloween recept / DIY te maken die mijn kinderen vast geweldig zouden vinden. En ja hoor, ze konden er niet van af blijven!

Hier komt het recept om je eigen spooksoesjes te maken!

Wat heb je nodig

  • Slagroomsoesjes
  • Witte chocolade (ongeveer 200 gram)
  • Snoep oogjes (deze kun o.a. kopen in de supermarkt, Wibra en Action)

Zo maak je dit recept voor Halloween

  1. Smelt de witte chocolade au bain marie of in de magnetron.
  2. Dip de bovenkant van de slagroomsoesjes in de gesmolten chocolade en leg ze op een bord.
  3. Wacht een paar minuten tot de chocolade iets gestold is en plak er vervolgens twee eetbare snoep oogjes op. Door even te wachten loop je minder snel de kans dat de oogjes naar beneden zakken.
  4. Zet de spooksoesjes even in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden en daarna kun je aanvallen!
witte chocola spooksoesjes voor Halloween

Wat zijn ze leuk he! Ik ben er stiekem zelf ook wel trots op. Ze zijn heel gemakkelijk om te maken en zoooo lekker! Nu moet ik zeggen dat ik soesjes zonder chocolade ook al erg lekker vind. Geef me een doosje slagroomsoesjes en ik eet ze allemaal op. Mmmmm!!!

Het is jammer dat we eigenlijk weinig aan Halloween doen, maar mocht je een keer een kindertraktatie nodig hebben, dan is dit natuurlijk ook erg leuk om te trakteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *