Nutella koekjes met gesmolten sneeuwpopjes

De kerstvakantie is begonnen en dat is gelijk een perfecte tijd om zo veel mogelijk gezellige dingen samen te gaan doen. Eén van de dingen…

by 

De kerstvakantie is begonnen en dat is gelijk een perfecte tijd om zo veel mogelijk gezellige dingen samen te gaan doen. Eén van de dingen die je kan gaan doen is het bakken van iets lekkers en het vervolgens samen op te eten. Dit vind ikzelf altijd erg leuk om te doen en ook mijn kinderen vinden het erg gezellig om samen met mij in de keuken te staan. Al is het alleen al om te proeven. En daarom heb ik vandaag een heel leuk recept om zelf koekjes met gesmolten sneeuwpopjes te maken. Benieuwd hoe je deze lieve, beetje zielige, gesmolten sneeuwpopjes met nutella koekjes maakt? Hier komt het recept!

Wat heb je nodig voor de sneeuwpop koekjes

 • 135 gram Nutella
 • 50 gram suiker
 • 160 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1 ei
 • Wit glazuur of witte chocolade om te smelten
 • IJcups chocolaatjes
 • Hagelslag
 • Fruithagelslag
Nutella koekje gesmolten sneeuwpopje

Recept Nutella koekjes met gesmolten sneeuwpopjes

 1. Verwarmen van je oven voor op 175 graden.
 2. Pak een kom en meng hierin alle ingrediënten (behalve de poedersuiker). Zodra het goed gemengt is kun je er kleine balletjes van maken. Deze balletjes druk je wat plat met bijvoorbeeld de onderkant van een glas.
 3. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en doe hier de koekjes op. Ze gaat nu ongeveer 9 minuten in de oven.
 4. Na ongeveer 9 minuten (ze moeten niet verbranden) haal je ze uit de oven. Doordat ze afkoelen worden ze ook wat harder.
 5. Zodra de nutella koekjes afgekoeld zijn kun je er gesmolten sneeuwpopjes op maken. Hierboor gebruik je het witte glazuur of de gesmolten witte chocolade. Breng het aan zoals ik op de foto’s heb gedaan. Ik heb er voor gekozen om het glazuur in twee stappen (tussendoor even in de koelkast) op de koekjes aan te brengen om het sneeuwpopjes iets hoger te laten lijken. Witte chocolade is minder intens van kleur, maar vind ik wel net iets lekkerder. Past ook net wat beter bij de smaak van de koekjes.
 6. Voor de garnering heb ik gebruik gemaakt van een half ijscupje, de oogjes zijn gemaakt van stukjes hagelslag en het neusje is een fruithagelslag. 🙂

Ook een groot succes zijn deze leuke bunny cinnamon rolls!

Nutella koekjes met gesmolten sneeuwpopjes

Schattig zijn ze he? Ik blijf ze erg leuk om te maken en ze zijn zo lekker! Ze zien er misschien een beetje zielig uit, maar dat vinden kinderen ook wel weer grappig. En wil je er naast deze koekjes een lekker drankje bij? Maak dan zelf Chai Tea Latte. Zoooo lekker!

Bekijk ook hoe je heel gemakkelijk zelf bananenijs kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *