Chocolade mousse is zo lekker! En het leuke aan het recept is dat je het eigenlijk heel gemakkelijk kan maken. Om zelf chocolade mousse te maken heb je namelijk maar 3 ingrediënten nodig. Dit scheelt weer onnodig veel boodschappen en als je het op het kerstmenu zet, scheelt het ook weer wat kerststress. Speciaal voor de feestdagen heb ik een andere variant chocolade mousse bedacht; chocolade mousse van Tony’s Chocolonely zeezout karamel. Deze chocolade is als reep al geweldig, maar in de chocolade mousse ga je hem ook zeker lekker vinden!
Mocht je trouwens de Zeezout karamel chocoladereep niet zo lekker vinden, dan kun je natuurlijk ook een andere smaak gebruiken.
Wat heb je nodig voor de Tony’s Chocolonely chocolade mousse
- 2 eieren (we gebruiken alleen het eiwit)
- Kant-en-klare slagroom of 1 bekertje om zelf op te kloppen
- Eén reep Tony’s Chocolonely Zeezout Karamel
Zo maak je chocolade mousse van Tony’s Chocolonely
- Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een vetvrije mixer helemaal stijf. Voeg na ongeveer een minuut de suiker toe. En klop het nog even door.
- Laat de chocolade in een kom boven een pan kokend water au bain marie smelten.
- Schep de stijfgeslagen slagroom en eiwit voorzichtig door de gesmolten chocolade.
- De chocolademousse is klaar, maar zet het minstens een uur in de koelkast om op te stijven.