Gemakkelijke Bastogne cake

Sinds ik kinderen heb vind ik het nog leuker om lekkere dingen te bakken. Als kind vond ik het vroeger heel erg leuk om samen…

by 

Sinds ik kinderen heb vind ik het nog leuker om lekkere dingen te bakken. Als kind vond ik het vroeger heel erg leuk om samen met mijn moeder in de keuken te staan en iets lekkers te bakken. Meestal was dit gewoon iets van koekjes of cake, maar ik herinner mij ook dat we een soort van karamel schotsen gingen maken. Enorm slecht voor je tanden, want het werd erg hard, maar wat vonden we het lekker! Volgens mij verwarmde mijn moeder suiker op in een pannetje waardoor het ging smelten. Nu ik erover na denk vraag ik mij af of dit wel goed was voor het pannetje… Haha, maar het was het helemaal waard!

Als je met kinderen gaat bakken is het wel zo leuk als de kinderen ook mee kunnen helpen. Het recept om een Bastogne cake te maken is heel erg simpel en bijna het hele recept is door mijn kinderen gemaakt. Het enige nadeel aan de Bastogne cake is dat het 24 uur in de koelkast moet. Het vraagt dus om wat geduld…

Wat heb je nodig

  • 500 ml ongeklopte melk
  • Een pak Bastogne koekjes
  • Eventueel kleurstof

Zo maak je de cake met Bastogne koekjes

  1. Doe de slagroom in een mok en klopt het stijf.
  2. Zodra het opgeklopt is kun je er wat kleurstof door heen doen. Dit vond ikzelf wel erg leuk voor de Paasdagen, maar kun je ook gewoon achterwege laten.
  3. Pak een Bastogne koekje en doe aan beide kanten een beetje slagroom. Dit werkt het beste met een lepel. Leg tegen één kant met slagroom een nieuw Bastogne koekje. Daar doe je vervolgens nog een beetje slagroom op en dan kun je weer een koekje tegen de slagroom aan plakken. Zo ontstaat er een rij met koekjes met daar tussen een laagje slagroom.
  4. De overgebleven slagroom doe je over de rij met Bastogne koekjes heen.
  5. Nu moet het minimaal 24 uur in de koelkast, zodat de koekjes het vocht van de slagroom goed op kunnen nemen. Daarna kun je hem versieren met sprinkles of vers fruit.

De eerste keer dat ik dit maakte zette ik de koekjes in een cakevorm. Zo bleven de koekjes goed rechtop staan, maar achteraf kon ik de cake niet uit de cakevorm krijgen. Als je de koekjes op z’n zij legt blijven ze op een bord ook wel goed staan.

Het resultaat

Het lijkt een hele simpele cake en dat is het ook zeker. Maar toch smaakt hij heel erg lekker! Bastogne koeken hebben een hele eigen smaak, dus als je deze lekker vindt, dan vind je de cake ook verrukkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *