Herfstrecept Bladerdeeg peren met kaneelsuiker

Herfstrecept Bladerdeeg peren met kaneelsuiker Wat is de herfst toch een gezellig en sfeervol seizoen. We vinden het heerlijk om erop uit te trekken en…

by 

Herfstrecept Bladerdeeg peren met kaneelsuiker

Wat is de herfst toch een gezellig en sfeervol seizoen. We vinden het heerlijk om erop uit te trekken en lekker te wandelen in het bos. En ondanks dat we de afgelopen tijd ook best al een aantal keren nat geregend zijn, blijft ik van de herfst houden. De natuur is zo mooi en met de dag wordt het mooier. Langzaam verkleuren de bladeren aan de bomen en als hier dan een herfstzonnetje op gaat schijnen, dan voelt het haast sprookjesachtig aan.

Naast dat de natuur zo mooi is tijdens de herfst, vind ik het ook extra leuk om lekker de keuken in te duiken en lekkere dingen te bakken. Mijn kinderen beginnen het steeds leuker om in de keuken te helpen. Het is erg gezellig om samen iets lekkers te maken en vervolgens op te eten. Vooral als het net uit de oven komt en het huis er heerlijk naar gaat ruiken. Zo ben ik ook dol op stoofperen. Ik heb ze zelf nog niet gemaakt, maar dit recept om stoofperen te koken met suiker en kaneel lijkt me zó lekker! Maar ook het recept om bladerdeeg peren met kaneelsuiker te maken is erg simpel en heel erg lekker! Dus mocht je ook dol zijn op peren of een keer een gezellig hapje voor de rest van de familie willen maken, dan zijn deze peren in bladerdeeg hoe dan ook een succes!

Wat heb je nodig om zelf peren in bladerdeeg te maken

  • Peren
  • Bladerdeeg
  • Suiker
  • Kaneel

Er is in de supermarkt ook kaneelsuiker te koop. Dit is echt een grote aanrader en echt mijn favoriete product tijdens de herfstmaanden. Lekker door de yoghurt, over stukjes appel of peer heen, over de chai tea latte heen, over een ander warm drankje heen of gewoon met wat boter op brood. Mmmm….! Aanrader!

Zo maak je peren in bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pak de vellen bladerdeeg er bij en leg ze uit. het is beter dat ze niet helemaal bevroren zijn, want we gaan er zo in snijden.

Het is erg mooi om het bladerdeeg net iets breder te maken als de peer, zodat het echt een gebakje gaat worden. We gaan hiervoor gebruik maken van bakpapier. Leg de peren op het bakpapier en tegen er met potlood een grotere peer omheen. Persoonlijk vind ik het extra leuk als je ook nog een steeltje of blaadjes tekent.

Deze grote peren kun je vervolgens uitknippen. Dit zijn de sjablonen voor het bladerdeeg. Zijn de vellen bladerdeeg een beetje te klein, da zou je ze iets groter kunnen maken door er met een deegroller overheen te gaan of er een stukje bladerdeeg aan vast te maken. Dit zien je niet terug in het eindresultaat.

Zodra je de bladerdeeg in de vorm van peren gesneden hebt, kun je de peren in tweeën snijden. haal het klokhuis eruit en leg de platte kant op het bladerdeeg.

Doe er nog wat suiker met kaneel of kaneelsuiker overheen en dan kunnen ze in de oven. Het duurt niet lang voordat ze klaar zijn. Blijf daarom een beetje in de buurt. Zodra het bladerdeeg goudbruin is, zijn de peertjes klaar.

Leuk herfst recept hè? Het is heel snel gemaakt en het is natuurlijk zo leuk om deze bladerdeeg peren te serveren wanneer je visite hebt. Misschien nog een beetje slagroom erbij en een lekker warm drankje erbij en dan kan het niet anders dan dat je toch wel van de herfst gaat houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *