Nutella koekjes met gezouten karamel

Sinds ik ontdekt heb dat je van Nutella hele lekkere koekjes kan maken, wil ik bijna geen andere koekjes meer maken. De Nutella koekjes zijn…

by 
Nutella koekjes met gezouten karamel

Sinds ik ontdekt heb dat je van Nutella hele lekkere koekjes kan maken, wil ik bijna geen andere koekjes meer maken. De Nutella koekjes zijn namelijk ongelofelijk lekker en ook nog eens heel simpel om te maken. Je hebt namelijk maar een paar ingrediënten nodig én je bent niet veel tijd kwijt bij het maken van deze lekkere chocolade koekjes. Ook voorkomt dit recept veel chaos in de keuken, aangezien je maar één kom nodig hebt om alles in te mengen. Als extraatje heb ik een laagje gezouten karamel toegevoegd aan de koekjes met Nutella, maar dit kan je natuurlijk ook achterwege laten. Kortom, dit is een recept dat gedeeld moet worden!

Wat heb je nodig voor Nutella koekjes

 • 135 gram Nutella
 • 160 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1 ei

Voor de gezouten karamel

 • Bebogeen
 • Zeezout
Nutella koekjes met gezouten karamel

Zo maak je Nutella koekjes met gezouten karamel

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Pak een grote kom en meng de Nutella, het zelfrijdend bakmeel en het ei door elkaar. Het deeg gaat lekker plakken. Mocht het toch iets te plakkerig zijn, dan kun je er nog wat meer bloem aan toevoegen.
 3. Van het deeg maak je kleine bolletjes.
 4. Leg bakpapier op een bakplaat en leg hier de bolletjes deeg op. Met de onderkant van een glas kun je de bolletjes deeg wat platter drukken, zodat ze op koekjes gaan lijken.
 5. Doe de Nutella koekjes ongeveer 8 minuten in de oven.
 6. Haal de koekjes met Nutella uit de oven en laat ze afkoelen. Ze zullen nu wat harder gaan worden.
 7. Verwarm een beetje Bebogeen in de magnetron. Hierdoor wordt het wat vloeibaarder en kun je het gemakkelijker op de chocolade koekjes aanbrengen. Roer voor het aanbrengen nog wat zeezout door de Bebogeen, zodat het een heerlijke zeezout / karamel smaak krijgt. Mmm…!
koekjes van nutella met gezouten karamel

Nog een lekker drankje erbij? Deze Pumpkin Spice Latte geïnspireerd op het populaire drankje van Starbucks is echt verrukkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *