Zelf bananenijs maken zonder ijsmachine doe je zo!

IJs is altijd lekker! Ook al is het geen zomer, dan nog is het heerlijk om een ijsje te eten. Maar wat als je geen…

by 

IJs is altijd lekker! Ook al is het geen zomer, dan nog is het heerlijk om een ijsje te eten. Maar wat als je geen ijsmachine hebt? Dan nog kun je zelf ijs maken. Het leek mij een erg leuke activiteit om samen met mijn kinderen te doen en gelukkig (haha!) leek het hun ook erg leuk. Ze zijn dol op ijsjes en het liefst willen ze er iedere dag wel eentje, dus haalden we de ingrediënten om zelf bananenijs te maken en gingen we aan de slag!

Het is een heel simpel recept om je eigen roomijs te maken. Wij hebben dit keer gekozen voor bananenijs, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere smaak. Denk bijvoorbeeld aan aardbeienijs, watermeloenijs of ijs met stukjes chocolade. Mmm…. Het klinkt eigenlijk allemaal superlekker! Maar voor nu laten we zien hoe je ijs met bananen maakt. Hier komt het recept!

Wat heb je nodig

  • 2 bananen
  • 500ml opgeklopte slagroom
  • Beetje suiker
  • Mixer
  • Kom

Zo maak je jezelf bananenijs zonder ijsmachine

  1. Snijd de bananen in kleinere stukjes. Mijn dochter van 4 jaar deed dit. Ze vindt het erg leuk om te helpen in de keuken.
  2. Doe de stukjes banaan in een kom en voeg daar de ongeklopte slagroom aan toe. Voeg er ook een paar lepeltjes suiker aan toe. Dit is naar eigen wens. Heb je toch te weinig suiker in de kom gedaan, dan kun je er straks nog wat aan toevoegen.
  3. Mix de banaan, de slagroom en het suiker met een (staaf)mixer. Zorg ervoor dat de banaan fijn gemixt is. Je kan nu even proeven om te kijken of er voldoende suiker in zit.
  4. Giet het mengsel in een plastic bakje dat in de diepvries kan. Zet het minimaal een dag (sorry, je moet even geduld hebben…) in de vriezer.

En Ta-da! Het zelfgemaakte bananenijs zonder ijsmachine is klaar! Enjoy!

Nog meer leuke recepten om te maken.

https://www.leukstedingen.nl/feestjes/lekkere-recepten-voor-de-zomermaanden/

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *