Zelf popcorn maken met de popcornmachine van Gadgy

Als ik aan de bioscoop denk, dan denk ik aan het kijken van een leuke film en een grote bak popcorn. De geur van popcorn…

by 

Als ik aan de bioscoop denk, dan denk ik aan het kijken van een leuke film en een grote bak popcorn. De geur van popcorn komt je al tegemoet zodra je de bioscoop binnen stapt. Ik ga dan eigenlijk altijd voor zoute popcorn. Dit vind ik heel erg lekker! Maar ook thuis vind ik het erg leuk om popcorn te maken. Voorheen deed ik altijd zo’n zak met popcorn op in de magnetron. Best lekker, maar toch anders dan de popcorn die je in de bioscoop krijgt. Er blijven vaak veel maïskorreltjes achter en als je het iets te lang in de magnetron doet, dan verbrand het. Ik heb dan ook al vaak gehad dat ik de helft van de inhoud weg kon gooien. Zo jammer. Maar gelukkig gaat dit niet meer zo snel gebeuren, want we hebben een popcornmachine!

De popcornmachine die wij hebben is een hetelucht popcornmachine van Gadgy. Hij is lekker groot, waardoor je veel popcorn in één keer kan maken. Handig! Ik ging snel naar de supermarkt om popcorn maïs te halen. Het was even zoeken, maar in een kopstelling, tussen andere natuurproducten, vond ik een zakje. Ik vond het eerst best weinig, maar al snel kwam ik erachter dat je niet zo veel maïs nodig hebt om een grote bak popcorn te maken. Het is dus eigenlijk best een goedkope “snack”. Daarnaast bevat de maïs ook weinig calorieën. Doordat je er zelf olie met suiker of zout aan toevoegt wordt het calorieën popcorn.

bak popcorn met marshmallows

Voordat je de popcorn maker van Gadgy gaat gebruiken is het belangrijk dat je de machine eerst goed schoonmaakt. Ook dien je de eerste popcorn die je met de popcornmachine gemaakt hebt weg te gooien. Dit omdat er toch wel een beetje een plastic geurtje van af komt. Dit voelde toch een beetje dubbel, aangezien de eerste lading popcorn er al zo lekker uitzag. Maar goed, het staat niet voor niets in de gebruiksaanwijzing. Vervolgens maakte ik de popcorn machine nog één keer goed schoon met water en zeep en droogde ik het goed af. Nu was hij helemaal klaar voor gebruik!

De popcornmachine had ik op het aanrecht neergezet en met z’n vieren (mijn man, mijn twee kinderen en ik) stonden we aandachtig te wachten totdat de eerste maïskorrel begon te “poppen”. Het is geweldig om te zien hoe de maïs langzaam verwarmd wordt en vervolgens een sprongetje maakt en in popcorn veranderd. De bak werd steeds voller en voor ons gevoel hielden ze niet meer op met knallen. Mijn zoontje van 2 jaar riep ook iedere keer “vuurwerk!”. En voor we het wisten hadden we een grote bak popcorn. De deksel van de machine is bedoeld om als popcornbak te gebruiken. Je draait hem gemakkelijk om en het ziet er ook nog eens erg leuk uit.

popcorn met marshmallows

Ik ben helaas de enige die van zoute popcorn houd, dus maakten we zoete popcorn. Ik mengde hiervoor wat olie en kristalsuiker in een kommetje en goot / roerde het langzaam door de popcorn heen. Om er een extra feestje van te maken haalde ik ook wat mini marshmallows en cupcake decoratie uit de kast. Het zag er super tof uit! En ook de smaak was heel erg lekker. We hebben erg van de popcorn gesmuld en ik heb enorm veel zin om meerdere smaken te ontdekken. Maar eerst ga ik natuurlijk nog een hele grote bak zoute popcorn maken. Ik kan niet wachten!

De popcorn maker van Gadgy is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com en kost €55,00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *