Zo maak je Chai Tea Latte

Een heerlijk warm drankje dat steeds populairder begint te worden is Chai Tea Latte. Dit drankje is als het ware een combinatie tussen thee en…

by 

Een heerlijk warm drankje dat steeds populairder begint te worden is Chai Tea Latte. Dit drankje is als het ware een combinatie tussen thee en melk, maar dan net een beetje anders. Chai tea is namelijk gemaakt van verschillende kruiden die de merk een krachtige smaak geven en is dan ook erg lekker om te drinken als het buiten koud is. Om Chai Tea Latte te maken kun je een zakje chai tea in warme melk laten trekken. Op deze manier heb je snel een lekker kopje Chai Tea Latte. Maar wist je dat Chai Tea Latte ook zelf kan maken?

Zo maak je Chai Tea Latte

 • Een zakje thee (zwarte thee, English Breakfast)
 • 1 peul kardemom
 • 1/2 theelepel kaneel
 • 1 kruidnagel
 • 1/4 theelepel gemberpoeder
 • 1 peperkorrel
 • 1kopje melk (naar keuze)
 • Theezeefje of filterzakje

Zelf Chai Tea Latte maken

 1. Heb je een melkopschuimer, dan is dat ideaal. Op deze manier krijgt je drankje namelijk een lekker schuimlaagje en zal de Chai Tea Latte nog lekkerder zijn. Daarna kun je de melk nog even extra op warmen in de magnetron of in een pannetje. Heb je geen melkopschuimer, dan kun je de melk gewoon verwarmen in de magnetron of in een pannetje.
 2. Plet de kruidnagel, de peperkorrel en de kardemon met een vork en voeg ze toe aan de melk. Voeg ook de andere kruiden toe aan de melk. En tenslotte doen je ook het theezakje in de melk. Laat het even goed trekken, zodat de smaak optimaal wordt.
 3. Schenk de chai tea latte in een leuke mok en maak het extra gezellig met wat kaneel of speculaaskruiden. Eventueel zou je er wat suiker of honing aan de Chai Tea Latte kunnen toevoegen, als je je drankje wat zoeter wilt hebben.

Lekker hè? En wil je er ook een lekker koekje bij, maak dan deze heerlijke Nutella koekjes met karamel zeezout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *