Zo maak je een Crompouce

De laatste tijd is het enorm populair op TikTok; de Crompouce. De Crompouce is een croissant gevuld is met tompouce vulling en bedekt is met…

by 
TIKtok viral

De laatste tijd is het enorm populair op TikTok; de Crompouce. De Crompouce is een croissant gevuld is met tompouce vulling en bedekt is met roze glazuur. Hierdoor is het als het ware een combinatie van een croissant en een tompouce. Ik werd toch wel er nieuwsgierig naar dit nieuwe gebakje, dus besloot ik alles in huis te maken en samen met mijn kinderen aan de slag te gaan! Zij vonden het super gezellig en leuk om te maken, maar man oh man, wat moest ik vaak zeggen dat ze niet te veel moesten gaan snoepen. Haha! Hierdoor is het roze glazuur uiteindelijk iets minder mooi op de croissantjes gekomen. Maar eerlijk is eerlijk dit maakte niets uit voor de uiteindelijke smaak. De Crompouces waren HEERLIJK! We vertellen graag hoe wij ze gemaakt hebben.

Zo maak je een Crompouce

Het maken van een Crompouce is heel erg gemakkelijk! Je hebt er niet veel voor nodig, het kost bijna geen tijd en het is heel erg lekker. Je hebt het volgende nodig:

  • Croissants
  • Roze glazuur (deze kun je ook zelf maken door poedersuiker, een beetje water en kleurstof te mengen)
  • Banketbakkersroom of gele room

Verder is het handig om te hebben:

  • Een mixer om de banketbakkersroom of gele room te maken.
  • Een grote kom
  • Een broodmes
  • Twee lepels

Zelf een Crompouce maken

Oké, daar gaan we dan! Allereerst snijd je de croissantjes open. Wij gingen als eerste aan de slag met de banketbakkersroom / gele room. Deze maak je volgens de verpakking. Wij hadden een pakje waar je alleen wat water aan toe hoefde te voegen. Even mixen en klaar. Oh, dit alleen al is zo lekker! Er gingen al heel wat vingertjes door de kom, maar gelukkig bleef er genoeg over.

De banketbakkersroom of gele room schep je met een lepel in de croissantjes. Wil je het extra mooi maken, dan zou je ook een spuitzak kunnen gebruiken. Ideaal als je iemand op bezoek krijgt en iets lekkers wilt serveren. Diegene zou vast niet doorhebben dat je het zelf gemaakt hebt!

En dan gaan we nu het roze glazuur maken. Ook hiervoor gebruikten wij een kant-en-kaar zakje. Hierdoor wist ik zeker dat de kleur en de structuur geweldig zouden zijn! De glazuur heb ik verspreid met een lepel. Dit ging wat lastig, omdat de croissants uit laagjes bladerdeeg bestaan. En toen ik even niet aan het opletten was om een foto te maken, ging mijn zoontje het al even proeven. Ik geef hem groot gelijk, want zoiets lekkers is natuurlijk niet te weerstaan. Het resultaat kan dus wat mooier, maar onze eigen gemaakte crompoucen waren zooo lekker!

TIKtok viral

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *