Werkt anti-roos van Head & Shoulders shampoo tegen acne?

De laatste tijd hoor je steeds vaker dat anti-roos shampoo tegen acne werkt. Het zou acne verminderen. Maar is dit wel echt waar? Werkt anti-roos…

by 
vrouw met donker rood haar en wit shirt

De laatste tijd hoor je steeds vaker dat anti-roos shampoo tegen acne werkt. Het zou acne verminderen. Maar is dit wel echt waar? Werkt anti-roos shampoo echt tegen puistjes? Hoe werkt het precies? En werkt dit alleen met de anti-roos shampoo van Head & Shoulders? We vertellen je er meer over!

Heb je last van acne dan is het goed om je huid dagelijks te wassen met een gezichtsreiniger met een lage PH-waarde of met water. De PH-waarde in de anti-roos shampoo van Head & Shoulders is neutraal en kun je hier dus goed voor gebruiken. Deze shampoo bevat zinkpyrithion en is een gistdodend ingrediënt. Je zou het 3 keer in de week kunnen gebruiken en heb je op een bepaalde plek wat meer last van gistpuistjes dan kun je daar een klein beetje onverdunde shampoo op aanbrengen, even in laten trekken en vervolgens weer afspoelen.

De anti-roos shampoo van Head & Shoulders bevat dus het ingrediënt zinkpyrithion. Er zijn meerdere anti-roos shampoos die dit ingrediënt bevatten, waardoor het ook gist zal verminderen.

Werkt Head & Shoulders tegen acne

Het zou heel goed kunnen dat anti-roos shampoo ervoor zorgt dat de acne in jouw gezicht verminderd. Toch moet je wel weten dat puistjes en gistpuistjes verschillend zijn. Puistjes worden namelijk ontstaan door een bacterie en kunnen ook ontstaan door bepaalde voeding of doordat jouw huid een hoge zuurgraad heeft. En gistpuistjes ontstaan door de hoeveelheid gist. Het kan geen kwaad om te uit te proberen. En mocht de acne toch niet verminderen, dan zou je natuurlijk ook altijd een afspraak kunnen maken met de huidarts of dermatoloog.

Wil je meer weten over de werking van anti-roos shampoo van Head & Shoulders? Lees dan dit artikel over gistpuisjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *