10x Zo krijg je heel snel weer meer energie!

Merk jij ook al dat je minder energie hebt dan normaal? De dagen zijn korter, we krijgen minder zonlicht en stiekem is het toch wel…

by 

Merk jij ook al dat je minder energie hebt dan normaal? De dagen zijn korter, we krijgen minder zonlicht en stiekem is het toch wel heel verleidelijk om ’s avonds op de bank te ploffen. Maar wil je toch zo veel mogelijk uit je dag halen en je zo fit mogelijk voelen? Bekijk dan deze tips om snel meer energie te krijgen!

Voldoende lichaamsbeweging

De kans is groot dat je minder beweegt dan tijdens de zomermaanden. En toch is het belangrijk om actief te blijven om je fit te blijven voelen. Hoe? Ga iedere dag even naar buiten. Even een frisse neus halen, een stukje fietsen of wandelen in het bos. Tip: Ga een rondje wandelen en bel ondertussen een vriendin of je moeder. Voor je het weet heb je een flink stuk gelopen en heb je heel wat bij gekletst.

Ontspannen

Voldoende rust zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en je fitter gaat voelen. Voel je niet schuldig als je af en toe even een momentje voor jezelf neemt, lekker lang onder de douche/in bad gaat of een aantal afleveringen van je favoriete serie kijkt.

Geen schermen

Je hebt vast wel eens gehoord dat je voor het slapen gaan geen telefoon, tablet of televisie moet kijken. Het licht zorgt er namelijk voor dat je minder makkelijk in slaap valt. Doe het scherm iets eerder uit, pak nog even wat te drinken en klets nog even wat. Daarna val je veel fijner in slaap.

Voorbereiding

Moet je morgen vroeg opstaan? Zorg er dan voor dat je voorbereid de dag kunt beginnen. Leg kleding klaar, maak alvast je lunch klaar en leg de spullen die je mee moet nemen op de keukentafel. Zo hoef je je hier niet meer druk om te maken.

Maak je hoofd leeg

Lig je in bed en merk je dat je hoofd nog erg vol zit? Pak dan een papier of een notitieboekje en schrijf op wat je niet moet vergeten, wat je nog graag wilt doen en de rest van de dingen die hoofd onrustig maken. Door het op te schrijven, gaat het uit je hoofd en kun je rustiger in slaap vallen.

Ritme

Zodra we geboren worden hebben we ritme en regelmaat nodig. Dus waarom zou je hier in eens van af gaan wijken? Sta op een vaste tijd op, eet op vaste tijden en ga ook op een vaste tijd naar bed. Op een gegeven moment wordt dit een gewoonte waardoor je meer rust in jezelf creƫert.

Voeding

Stop je eten en drinken niet in je mond, omdat je moet eten en drinken, maar geniet er wat meer van. Proef de smaken. Daarnaast is het belangrijk om geen maaltijden over te slaan en goed naar je lichaam te luisteren.

Motiveer jezelf

Ken je dat gevoel; je hebt een nieuwe hobby, nieuwe baan of een nieuw doel en je merkt gelijk dat je meer energie krijgt! Zo aan het einde van het jaar is het goed om je te bedenken wat je dit jaar nog graag wilt bereiken. Motiveer jezelf en je zal zien dat je snel meer energie krijgt.

Geniet

Om snel meer energie te krijgen is het belangrijk dat je geniet. Waardeer wat je hebt, wees niet jaloers en wees dankbaar voor de mooie dingen van het leven. Er komt een hele gezellige tijd aan waar je naar uit kan kijken en straks erg van kan genieten. En vergeet ook vooral niet van jezelf te houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *