5x Vieze bruine aanslag verwijderen in de wc

Oh, wat kan je er moe van worden als je de wc al voor de 100ste keer hebt schoongemaakt en je nog steeds van die…

by 
Afbeelding badkamer

Oh, wat kan je er moe van worden als je de wc al voor de 100ste keer hebt schoongemaakt en je nog steeds van die vieze bruine aanslag ziet zitten. Het geeft totaal niet het gevoel van een schoon toilet en voor je gevoel heb je alles al geprobeerd om het schoon te krijgen. Ik herken het gevoel, want een tijdje geleden ergerde ik mij er ook enorm aan. Het was niet dat mijn toilet vies was, maar net voorbij de bocht bleef nog wat aanslag zitten. Zo irritant, want met de toiletborstel kun je er gewoon niet bij komen. Maar inmiddels kan ik vertellen dat ik meerdere manier heb gevonden om van de bruine aanslag in het toilet af te komen! Ik heb mijn tips tegen vieze aanslag in de wc onder elkaar gezet.

1. Een kleinere borstel

Maak de wc schoon met een kleinere borstel. Zoals ik al zei is een toiletborstel vaak te groot om goed in de bocht en in alle hoekjes te komen. En laat de bruine aanslag nu net vaak in deze hoekjes zitten. Gebruik daarom een zo klein mogelijke wc-borstel of bijvoorbeeld een afwasborstel.

2. Tandenborstel

Is het de bruine aanslag in de wc nog steeds niet te bereiken met een kleinere toiletborstel of afwasborstel? Probeer het dan eens met een oude tandenborstel. Doe handschoenen aan, zodat je handen niet nat worden.

3. Vaatwastablet en kokend heet water

Gooi een vaatwastablet in de wc en doe er kokend heet water bij. Laat het een nachtje intrekken en als het goed is is de bruine aanslag weg.

4. Natuur azijn en baking soda

Wat echt een wonderlijke combinatie is, is de combinatie natuur azijn en baking soda. Zodra deze bij elkaar komen gaat het lekker bruisen. Perfect om de wc pot mee schoon te maken. Laat het een nachtje goed z’n werk doen en de volgende ochtend ziet de wc er veel schoner uit!

5. Soda

Tenslotte is soda een handige schoonmaakmiddel. Je zou wat soda in de wc kunnen doen en het een nachtje kunnen laten trekken, maar je zou ook tips 1 of 2 hiermee kunnen combineren voor het beste resultaat. Soda heeft namelijk ook een schurende werking, waardoor het extra effectief is.

Cola

Er wordt gezegd dat cola ook kan helpen bij het schoonmaken van het toilet. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, maar ik denk dat het best een goed middel kan zijn. Het gaat bruisen en cola is ook erg goed in het verwijderen van roest. Het zal mij daarom niet verbazen als het ook de vieze bruine aanslag in de wc kan verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *