7x Waar kunnen muggen echt niet tegen!

Oh man, wat heb ik een hekel aan muggen! Het geluid is erg irritant en als je ook nog een gestoken wordt door een mug,…

by 
mug uitvergroot

Oh man, wat heb ik een hekel aan muggen! Het geluid is erg irritant en als je ook nog een gestoken wordt door een mug, dan kan ik er echt kriegel van worden. Helaas is mijn dochter ook vaak het slachtoffer van muggen. Op één of andere manier wordt ze altijd geprikt en zijn ze altijd op haar slaapkamer te vinden. Dit vind ik heel erg zielig, omdat het voor een kind nog erger aanvoelt als voor een volwassene. En ze blijft natuurlijk krabben totdat het een wondje wordt. Maar buiten dat om ben ik ’s nachts ook steeds vaker op haar kamer te vinden om achter een mug aan te vangen. Dit lukt je nooit wanneer je geen lamp aan hebt, waardoor je gelijk weer de kans loopt dat er een nieuwe mug binnen glipt kmdat ze op licht afkomen. Als het niet zo warm is dan doe je het raam even dicht, maar tijdens de zomermaanden hebben we vaak te maken met warme nachten en is het wel zo fijn dat er ramen openstaan. En het lijkt wel alsof muggen hier weer extra van profiteren. Ook wordt er gezegd dat sommige mensen meer last hebben van muggen dan andere mensen en dat geloof ik ook echt. Maar wist je dat je muggen gelukkig ook kunt verjagen? Ik heb een lijstje gemaakt met planten waar muggen niet tegen kunnen en ook deel ik een handige tip die ik pasgeleden bij de Action tegen kwam.

Deze planten verjagen muggen

1. Munt

2. Rozemarijn

3. Lavendel

4. Afrikaantje

5. Citroen(melisse)

6. Kattenkruid

7. Tomatenplant

Mijn favoriete planten tegen muggen

Vooral munt en rozemarijn planten zijn erg leuk om in huis te halen. Ze verjagen niet alleen muggen, maar ze zijn ook nog eens erg lekker om te verwerken in thee of in gerechten. Ik heb nu ook een muntplantje bij de achterdeur staan, zodat het misschien nog wat extra werkt. Het ruikt zo lekker! En het staat nu binnen hand bereik, waardoor ik er regelmatig thee van maak. Beetje honing erbij en genieten maar!

Lavendel is ook erg fijn om om je heen te hebben, maar overleefd het wat moeilijker in huis. Je zou eventueel een spray met lavendelgeur kunnen aanschaffen. Dit ruikt heerlijk en zorgt er ook voor dat je meer ontspant en dus lekkerder in slaap kan vallen. Win-win.

Wat niet werkt tegen muggen

Een tijdje geleden kocht ik een plantje bij de Intratuin dat speciaal tegen muggen zou zijn. Ik weet niet meer hoe het heette, maar het was geen mooi plantje. Helaas werkte het totaal niet. Het had wel een citronella geur, waardoor mijn hoop hoog was, maar naast dat het geen muggen verjoeg, ging hij ook snel dood.

Anti-muggen stickers van de Action

Twee weken geleden kwam ik armbandjes en stickers tegen die speciaal voor kinderen ontwikkeld zijn en muggen zouden verjagen. Ik wilde het graag uitproberen, dus nam ik zowel twee armbandjes als de anti-muggen stickers mee. En met succes! Het werkt! Het werkt helaas wel tijdelijk, maar tijdens de zomermaanden zijn ze super handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *