Door dit te eten krijg je wittere tanden

Wittere tanden krijgen door te gaan eten? Ja, het kan! Er zijn namelijk een paar voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat je tanden schoner worden en…

by 

Wittere tanden krijgen door te gaan eten? Ja, het kan! Er zijn namelijk een paar voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat je tanden schoner worden en er witter uit gaan zien. En deze voedingsmiddelen zijn ook nog eens heel erg lekker. Benieuwd welke het zijn? Hier komt het lijstje!

Appels

Appels staan er bekend om dat ze erg gezond zijn. Maar door een appel te wten reinig je gelijk ook je gebit. Het eten can een appel haalt tandplak weg, waardoor je tanden er schoner en witter uit zullen zien.

Wortels

Naast appels zijn ook wortels perfect om je tanden mee te reinigen. Ze zijn hard en staan niet voor niets bekend als de tandenborstels van de natuur.

Peren

Er wordt vaak gezegd dat het eten van fruit juist niet zo goed voor je gebit is. Fruit bevat vaak veel zuren en dat tast je glazuur aan. En toch is het eten van peren juist wel goed. Peren dragen namelijk bij aan het produceren van speeksel, waardoor de zuren in je mond weer helemaal in balans worden gebracht.

Aardbeien

Aardbeien bevatten appelzuur en dit zuur is als het ware een natuurlijke peeling voor het tandoppervlak. Het haalt als het waren viezigheid weg. Daarnaast bevatten aardbeien vitamine C en dat is weer erg goed voor het tandvlees.

Komkommer

Komkommers zijn zachter dan wortels, maar ook komkommers helpen bij het verwijderen van vuilen. Ook zijn komkommers een goede bron van vezels en dus weer goed voor je tanden en tandvlees.

Bananenschillen

Waarschijnlijk vind je bananenschillen niet lekker. Om wittere tanden te krijgen is het ook niet de bedoeling om ze op te eten, maar je kan de binnenkant van de schil over je tanden masseren. Bananen bevatten mineralen en vitaminen (kalium, mangaan en magnesium) en deze maken je tanden witter.

Kaas

Kaas bevat caeïne. Dit is een eiwit dat het tandglazuur versterkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *