Een vakantiehuisje gehuurd? Neem dit mee!

Een paar weken geleden zaten wij nog heerlijk in een vakantiehuisje in Zeeland. Oh, wat verlang ik hier naar terug. Het was zo’n fijne vakantie!…

by 

Een paar weken geleden zaten wij nog heerlijk in een vakantiehuisje in Zeeland. Oh, wat verlang ik hier naar terug. Het was zo’n fijne vakantie! Iedere dag naar het strand, voetjes in de zee, lekker eten, veel spelen en vooral genieten van elkaar. Het vakantiehuisje waar wij in verbleven staat in Zoutelande. Als kind ging ik hier aan naar toe en nog steeds vind ik het een fijne plek om heen te gaan. Ik kan het iedereen aanraden om een keer een vakantiehuisje te huren. Het geeft het ultieme gevoel van vrijheid en het is zó gezellig! Maar toch zijn er een paar dingetjes die je zelf mee moet nemen als je een vakantiehuisje gehuurd hebt. Tenminste, je kan ze ook wel kopen op de vakantiebestemming, maar het is eigenlijk veel gemakkelijker om ze van huis mee te nemen. Ik heb ze onder elkaar gezet.

1. Afwasmiddel

Wanneer je in een vakantiehuisje verblijft is het handig om wat afwasmiddel mee te nemen. Vooral als er geen vaatwasmachine in het vakantiehuisje zit. Vaak heb je dit al in huis en het helemaal niet nodig om een volle fles te kopen.

2. Handzeep

We wassen regelmatig onze handen, dus ook op vakantie. Neem wat handzeep van huis mee. Het is zo onhandig als je het nog moet kopen.

3. Vaatwasblokjes

Heb je toch een vaatwasser in het vakantiehuisje zitten, dan zijn er vaak maar een paar vaatwasblokjes in het huis te vinden. Of misschien wel helemaal niet. Er zitten vaak veel vaatwasblokjes in één verpakking. Haal er daarom een paar uit. Je hoeft ze niet allemaal mee te nemen.

4. Wasmiddel

In veel vakantiehuisjes zit een wasmachine. Ideaal als je bijvoorbeeld een vakantiehuisje bij het strand hebt. Natte zwemkleding en strandlakens kun je snel even in de wasmachine doen. Ook wasmiddel is vaak in grote verpakkingen verkrijgbaar. Neem van die kleine flesjes mee of van die oplosbare doekjes.

5. WC-papier

Het komt vaak genoeg voor dat er geen wc-papier in een vakantiehuisje te vinden is. En je zal net zien dat je een na een lange autorit heel nodig naar de wc moet. Neem een paar rollen mee, zodat er altijd genoeg is en je niet zo’n grote verpakking hoeft te kopen.

6. Handdoek / theedoek

Net als handzeep is een handdoek of theedoek ook wel erg handig om mee te nemen op vakantie. Je wilt graag je handen ergens aan af kunnen drogen. Daarnaast is een theedoek ook wel praktisch als je net afgewassen hebt.

7. Vuilniszakken

Neem ook een paar vuilniszakken mee als je op vakantie gaat en een vakantiehuisje geboekt hebt. Meestal zijn deze niet in het huisje te vinden en het is natuurlijk totaal niet praktisch als je een hele rol moet kopen. Een extra vuilniszak is ook wel fijn als je bijvoorbeeld op de laatste dag nog even naar het strand bent geweest en de vieze kleding niet meer kan wassen.

8. Vaatdoekje of schoonmaakdoekjes

Een vaatdoekje neemt weinig ruimte in beslag en is toch wel handig om te hebben. Een aanrecht wordt snel vies en dan is het wel zo hygiënisch als je het schoon kan maken. Eventueel zou je een pak met van die wegwerpdoekjes mee kunnen nemen. Niet zo goed voor het milieu, maar toch wel handig als je snel iets schoon wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *