Zo val je extra lekker in slaap

Tijdens de wintermaanden willen we allemaal wat meer tijd in ons bed doorbrengen. We kunnen er ’s ochtends minder goed uitkomen en genieten wat meer…

by 
latte machiato boek the sun and her flowers rupi kaur op bed

Tijdens de wintermaanden willen we allemaal wat meer tijd in ons bed doorbrengen. We kunnen er ’s ochtends minder goed uitkomen en genieten wat meer van ons lekkere warme bedje terwijl de temperatuur buiten richting het vriespunt gaat. Het is zo fijn om extra lang te slapen. Daarnaast is het natuurlijk ook heel gezond. Vooral na een lange (werk)dag of wanneer je er weer vroeg uit moet. Maar hoe val je nu extra lekker in slaap, waardoor je nog meer nachtrust pak en meer energie krijg om de dag te beginnen? Ik heb 5 tips onder elkaar gezet die je vast gaan helpen om beter in slaap te vallen. Hier komen mijn tips!

Ga voor het slapen iets rustgevends te doen

Een druk hoofd zorgt er alleen maar voor dat je niet fijn in slaap valt. Ben je veel aan het malen en kun je de gedachtes niet naast je neerleggen, dan is het goed om even iets ontspannends te gaan doen. Ga even je bed uit, ga nog even op de bank zitten, lees een tijdschrift of schrijf de gedachtes even op een papiertje, zodat je ze niet meer in je hoofd hoeft te hebben. Vooral dit laatste helpt bij mij vaak erg goed. Er zweven altijd nog dingen door mijn hoofd die ik niet moet vergeten of dingen die ik nog op de planning heb staan. Ik zet ze in een notitie in mijn telefoon en de volgende dag lees ik ze even na en ga ik er mee aan de slag. Door het van je af te schrijven, gaat het ook tijdelijk uit je hoofd, waardoor je je gedachten af laat dwalen en in slaapt valt.

Een warme douche voor het slapen gaan

Het is zo fijn om vlak voordat je naar bed gaat nog even onder de douche te gaan. Even niets aan je hoofd en van het water genieten. Het warme water is lekker ontspannend en het geluid van het vallende water zorgt ook voor een zen gevoel. Een heerlijke douchegel of een lekker haarmaskertje en je voelt je vast extra verzorgd. Daarna stap je je bed in en val je extra lekker in slaap.

De geur van lavendel

De geur van lavendel heeft een ontspannende werking. Ik ben dol op deze geur. En wist je dat je bij winkels als Holland & Barrett speciale pillow spray kan kopen. Zo fijn! Je hoeft maar een klein beetje op je kussen of in de slaapkamer te sprayen en het ruikt heerlijk! Ook kunnen muggen slecht tegen deze geur, waardoor je ze hiermee ook op afstand kunt houden. Ideaal! Want deze beestjes kunnen je nachtrust ook enorm verstoren.

Lekker warm dekbed of nachtkleding

Een koud bed is niet fijn. Helemaal niet als je ook nog eens koude nachtkleding draagt. Misschien is het tijd voor een dubbel dekbed of een heerlijke winterpyjama. Er zijn zo veel leuke pyjama’s te vinden. Mijn favoriete winkel is de Primark als het gaat om pyjama’s. En als je een lekker zacht en warm dekbedovertrek wilt hebben, ga dan voor flanel. Zo fijn! Mijn favoriete dekbedovertrek is die van SNURK. Love it!

Een frisse slaapkamer

Een frisse slaapkamer zorgt ervoor dat het vochtgehalte lager is. Een vochtige, muffe slaapkamer is niet gezond en uiteindelijk val je er ook minder lekker in slaap. Zet s’ morgens even de ramen open, zodat je ’s avonds in een frisse slaapkamer in slaap kan vallen. Heb je het snel koud, doe dan ruim voordat je naar bed gaat de ramen weer dicht en kijk of je de vorige tip al gevolgd hebt. Het is beter om je warmer aan te kregen dan de slaapkamer warmer te hebben.

Dit waren een paar handige tips om gemakkelijker in slaap te vallen. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar deze zijn voor mij de basis. Ook is het erg aan te raden om niet meer op je scherm van je telefoon te kijken. Ik vind dit zelf erg moeilijk, maar toch merk ik ook dat ik het soms nog een beetje nodig heb om extra moe te worden. Ik doe dit alleen nooit heel erg lang, omdat het natuurlijk niet goed is voor je ogen en ik er ook nog drukker van in mijn hoofd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *