Zo val je extra lekker in slaap

Tijdens de wintermaanden willen we allemaal wat meer tijd in ons bed doorbrengen. We kunnen er ’s ochtends minder goed uitkomen en genieten we wat…

by 

Tijdens de wintermaanden willen we allemaal wat meer tijd in ons bed doorbrengen. We kunnen er ’s ochtends minder goed uitkomen en genieten we wat meer van ons lekkere warme bedje terwijl de temperatuur buiten richting het vriespunt gaat. Maar hoe val je nu extra lekker in slaap, waardoor je nog meer nachtrust pak en meer energie krijg om de dag te beginnen? Ik heb 5 tips onder elkaar gezet die je vast gaan helpen om beter in slaap te vallen. Hier komen mijn tips!

Iets rustgevends te doen

Een druk hoofd zorgt er alleen maar voor dat je niet fijn in slaap valt. Ben je veel aan het malen en kun je de gedachtes niet naast je neerleggen, dan is het goed om even iets ontspannends te gaan doen. Ga even je bed uit, ga nog even op de bank zitten, lees een tijdschrift of schrijf de gedachtes even op een papiertje, zodat je ze niet meer in je hoofd hoeft te hebben.

Een warme douche voor het slapen gaan

Het is zo fijn om vlak voordat je naar bed gaat nog even onder de douche te gaan. Even niets aan je hoofd en van het water genieten. Een heerlijke douchegel of een lekker haarmaskertje en je voelt je vast extra verzorgd. Daarna stap je je bed in en val je extra lekker in slaap.

De geur van lavendel

De geur van lavendel heeft een ontspannende werking. Ik ben dol op deze geur. En wist je dat je bij winkels als Holland & Barrett speciale pillow spray kan kopen. Zo fijn!

Lekker warm dekbed of nachtkleding

Een koud bed is niet fijn. Helemaal niet als je ook nog eens koude nachtkleding draagt. Misschien is het tijd voor een dubbel dekbed of een heerlijke winterpyjama.

Een frisse slaapkamer

Een frisse slaapkamer zorgt ervoor dat het vochtgehalte lager is. Een vochtige, muffe slaapkamer is niet gezond en uiteindelijk val je er ook minder lekker in slaap. Zet ‘s.morgens even de ramen open, zodat je ’s avonds in een frisse slaapkamer in slaap kan vallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *