Om deze redenen is de herfst geweldig!

We zijn nog niet helemaal in de herfst beland, maar toch merk ik dat het weer al weer wat aan het veranderen is. Dit zijn…

by 

We zijn nog niet helemaal in de herfst beland, maar toch merk ik dat het weer al weer wat aan het veranderen is. Dit zijn volgende mij de laatste lekkere, nazomerdagen en dan kunnen we ons weer klaar maken voor het nieuwe seizoen. En toch kijk ik altijd wel weer uit naar de herfst. De herfst omschrijf ik als een heel sfeervol, knus seizoen. De ene keer kunnen we nog lekker genieten van een lekker zonnetje op ons gezicht en het andere moment moeten we juist weer een paraplu bij de hand hebben. Dit laatste is niet iets waar ik op zit te wachten, maar mijn kinderen stiekem wel. Wanneer het geregend heeft gaan we er regelmatig even op uit om lekker door de plassen te lopen. Dit vinden ze geweldig! Daarna zijn ze vaak kleddernat en springen ze gewoon onder de douche. Maar naast het springen in plassen water is het ook erg fijn om de rest van de natuur te verkennen en optimaal van de herfst te genieten. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met redenen waarom de herfst juist wel leuk is! Hier komt “8x Zin in de herfst!”

Om deze redenen is de herfst geweldig!

Sfeervolle herfstdecoratie

Ik merk het nu al een beetje dat de dagen steeds iets korter beginnen te worden. Het schrijven voor mijn blog doe ik meestal ’s avonds en terwijl ik vorige maand nog lekker, vanuit mijn eettafel met de laptop voor mij, de tuin in keek, ben ik nu sneller geneigd om verlichting aan te doen. En dat vind ik helemaal niet zo erg. Ik hou ervan om het gezellig in huis te maken met sfeervolle verlichting en kaarsjes. Het geeft een heel fijn thuisgevoel waar ik graag van geniet. Zo kwam ik vorige week hele mooie Treewick geurkaarsen bij de Action tegen in typische herfst geuren; “Ginger Bread”, “Pumpkin Spice” en “Elegant Vanilla”. Ik heb ze nog even laten staan, maar ik denk dat ik er toch eentje ga halen. Ze zien er namelijk ook prachtig uit om gewoon ergens in het interieur neer te zetten.

Lekkere warme kleding

Ik ben dol op truien! Ik moet soms ook echt tegen mijzelf zeggen dat ik mij om moet kleden, omdat ik ’s morgens snel even een trui aangedaan heb. Het is momenteel nog geen truien weer, maar stiekem kijk ik er toch wel erg naar uit. Truien zijn zo lekker zacht! Ze zijn gemakkelijk en ze zijn natuurlijk ook heerlijk warm. Net als een winterjas, sjaals en warme sokken. Oh man, ik hou hier zo van! Als ik je vertel dat ik een groot deel van de zomermaanden vaak in de tuin sokken aan heb, dan lach je mij misschien ook wel uit. Ik hou er niet van om op blote voeten te lopen en ja, ik heb het liever te warm dan net iets te koud.

Herfst vondsten zoeken

Als ik het heb over leuke dingen om te doen in de herfst dan is het opzoek gaan naar leuke herfstvondsten. Mijn kinderen waren vandaag al weer druk bezig met het zoeken van eikeltjes in het park. Ik vind het ook erg leuk om samen met mijn kinderen opzoek te gaan naar vondsten die bij de herfst horen. Denk aan eikeltjes, dennenappels, mooie gekleurde bladeren en natuurlijk paddenstoelen.

De prachtige natuur in de herfst

Naast het zoeken van leuke dingen uit de natuur vind ik het ook geweldig om te zien hoe straks de bladeren aan de bomen weer veranderen in mooie, warme kleuren. Dit is echt één van de redenen waarom de herfst geweldig is! De natuur geeft duidelijk aan dat het klaar is voor een nieuw seizoen en daar moeten we optimaal van genieten.

Pompoenen

Ik heb een zwak voor pompoenen. Al voordat ik kinderen had vond ik het erg leuk om pompoenen in huis te halen en als decoratie neer te zetten. Ook in de tuin had ik vaak van die grote pompoenen staan. En nu ik kinderen heb blijf ik dit gewoon doen. Bij ons in de buurt staan straks weer overal grote karren waar je de mooiste pompoenen voor weinig geld kan kopen. het is een heel gezellig uitje en hoe geweldig is het om je eigen pompoen uit te mogen kiezen!

Warme drankjes

Ik ben het type van de warme drankjes. Natuurlijk vind ik het ook heel lekker om tijdens de zomermaanden een fris drankje te drinken of van een wijntje te genieten, maar toch blijf ik ook altijd warme drankjes drinken. Een lekker kopje thee, een Latte Macchiato met havermelk, warme chocolademelk en mijn favoriet; Chai Tea Latte!

Ontspannen

De herfst is ook een geweldig seizoen om te gaan ontspannen. Tijdens de zomermaanden vliegen we vaak van hot naar her en halen we zo veel mogelijk uit de dag. maar zodra het herfst begint te worden trekken we ons wat meer terug. We duiken sneller op de bank en hoe fijn is het in het weekend net wat langer in je pyjama te blijven.

Lekkere gerechten en bakken

De periode van frisse salades en lichte maaltijden is weer bijna voorbij. In plaats daarvan vind ik het wel erg lekker om een soepje te eten en daar goed brood in te dippen. Mmm!!! Maar ook iets lekkers bakken vind ik heel goed bij de herfst passen. Afgelopen weekend hebben we na een lange tijd weer eens koekjes gebakken. Dit is erg leuk om te doen, heel erg lekker en het huis ruikt zo heerlijk!

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik de herfst een geweldig seizoen vind. Het is sfeervol, knus, gezellig en het staat bekend om haar warme kleuren en lekkere geuren. het is echt een seizoen om van te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *