4x inspiratie voor een mooiere keukenwand

Mooi inspiratie voor de keuken Een keuken koop je niet zo heel vaak. Het is dan ook erg belangrijk dat je goed nadenkt over dat…

by 
Bron / Bron

Mooi inspiratie voor de keuken

Een keuken koop je niet zo heel vaak. Het is dan ook erg belangrijk dat je goed nadenkt over dat je er eentje aanschaft. Maar kom ik in een woning te wonen waar al een mooie keuken is of heb je een wat oudere keuken die eigenlijk niet niet aan vervanging is en wil je ‘m toch een beetje een upgrade geven? Kijk dan of je de keukenwand misschien kan veranderen. Er zijn verschillende manieren de keukenwand weer mooi, stijlvol en van deze tijd te maken. Ik geef je een paar tips!

De keukenwand een andere kleur geven

Hoe zou het zijn als de keukenwand eens een andere kleur zou hebben? Het veranderen van een muurkleur zorgt vaak voor een groot effect, waardoor je bijna het idee kan hebben dat je een nieuwe keuken hebt. Ga voor een mooie natuurtint om het rustig te houden of voor een mooie opvallende tint om de keuken nog meer sfeer en gezelligheid te geven. Het is wel aan te raden om muurverf te kiezen die ook geschikt is voor de keuken. In de keuken worden muren sneller vies en vettig.

De keukenwand behangen

Naast het verven van de keukenwand is het ook erg leuk om de keukenwand te behangen. Er zijn veel verschillende soorten behang die ook geschikt zijn voor een keuken. Het behang moet namelijk wel waterafstotend zijn en niet snel vies worden. Je kunt hiervoor kiezen voor vinylbehang. Dit is sterk, waterafstotend en scheurt niet snel. Er wordt ook wel gekozen voor vliesbehang, maar dit behang mat niet te nat worden.

Mooie wandtegels in de keuken

Ik vind het prachtig wanneer een keuken van die mooie wandtegels heeft. Er zijn erg veel verschillende soorten, maten, vormen en kleuren. En heb je de juiste tegel gevonden, dan kun je ze wellicht ook nog op verschillende manieren op de muur aanbrengen. Het is iets meer werk dan wanneer je een keukenwand verft of behangt, maar het is zo mooi! Op Instagram en Pinterest staat heel veel mooie inspiratie.

Wandplank

Tenslotte vind ik het erg mooi om een wandplank aan de keukenwand te hangen. Hier kun je mooie decoratie op zetten, waardoor de keuken gelijk een andere uitstraling krijgt.

Keukenwand veranderen

Het is erg leuk om de keukenwand te veranderen. Je geeft hierdoor de keuken vaak een mooie upgrade. Er zijn nog wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden, namelijk de oppervlakte. Hoe ziet de muur eruit. Kan er wel behang op of moet het eerst ge√ęgaliseerd worden? Hoe hoog moet de spatrand worden? Bij een kraan is het verstandig om toch wel een hoge spatrand te plaatsen. Hoe groot is de ruimte? Een druk behang of drukke tegels kunnen de keuken kleiner laten ogen. En tenslotte is de lichtinval iets om rekening mee te houden. Je kan eerst stalen in huis halen om te kijken hoe het in jouw keuken er uit gaat zien. 👌🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *