4x Mooie en betaalbare kerstdecoratie

Ik ben zelf dol op de kerstperiode. Het is zo gezellig! En stiekem word ik al blij van het idee dat de Kerstboom straks weer…

by 

Ik ben zelf dol op de kerstperiode. Het is zo gezellig! En stiekem word ik al blij van het idee dat de Kerstboom straks weer versierd mag worden. Het is zo leuk om alle kerstversiering weer van zolder te halen en je te laten verwonderen door de mooie spulletjes die je daar maanden geleden verstopt hebt. En het is ook best gek dat ik na iedere keer vaak denk dat bepaalde kerstdecoratie wel naar de Kringloopwinkel mag, maar wanneer ik het begin december weer tevoorschijn haal, vind ik het toch wel weer heel leuk! Misschien komt het doordat ik het na kerst ook altijd wel weer fijn vindt dat alle kerstdecoratie weer uit de woonkamer verdwijnt. Maar voor nu kan ik er heel erg naar uitkijken om het straks weer heel gezellig te maken met allemaal lampjes en kerstversiering.

Maar wist je dat mooie kerstdecoratie helemaal niet zo duur hoeft te zijn? Terwijl ik vroeger altijd verliefd werd op de mooiste kerstcollecties, merk ik nu dat je ook heel veel mooie dingen kan hebben, zonder er (veel) geld aan uit te geven. Hoe? Ik geef je een paar leuke tips!

Natuurlijke kerstdecoratie

Het is momenteel de beste tijd om de natuur in te gaan en op zoek te gaan maar mooie gedroogde planten en bloemen. Deze kunnen namelijk perfect dienen als decoratie. Mooie pluimen, grote bessentakken of maak alvast een mooie krans die je straks om kan toveren tot kerstkrans.

Tweedehands

Afgelopen maandag was ik bij de Kringloopwinkel bij mij in de buurt en toen waren ze er al druk bezig met de “kerstcollectie”. Natuurlijk moest ik alvast even gluren en ik zag zo veel leuke spulletjes. Echt van die schattige kerstdecoratie die je nu niet zo snel in een gewone winkel tegen zou komen en daarom extra leuk zijn. Vorig jaar kocht ik bij de kringloopwinkel hele mooie roze kerstballen. Van die oude, glazen kerstballen. Wanneer ik naar deze mooie kerstballen kijk, kan ik mij bijna niet voorstellen dat bij winkels als de Action zo veel kerstballen gekocht worden. Deze kosten net zo veel als de kerstballen van de Kringloopwinkel, maar ze zien er zo “goedkoop” uit. Neem daarom zeker even een kijkje bij de Kringloopwinkel! Dit schattige kerstdorpje (dat je destijds kon sparen bij AH) kocht ik ook voor een klein prijsje. Super leuk om mee te spelen!

Familie

Vraag eens of je bij je ouders tussen de kerstdecoratie mag kijken. Wie weet zitten er leuke spulletjes tussen die je dit jaar mag lenen of die je kan ruilen voor kerstdecoratie die jij thuis hebt. Zo heb je toch even wat anders dit jaar en hoef je er geen geld aan uit te geven.

DIY

Zelf kun je heel veel leuke dingen te maken. Zo maakte ik vorig jaar met mijn kinderen hele leuke kerstboomhangertjes in de vorm van sterretjes. We gebruikten hiervoor zelfdragende klei en we deden hier glitterlijm overheid. Mooi touwtje er doorheen en ta-da! Het patroontje op de sterren maakten we trouwens door een glas met reliƫf over de klei te rollen.

One comment

  1. Wat hou ik er ook steeds van.
    Vroeger gebruikte we steeds zoutdeeg en daar maakte we verheurtjes uit om in de boom te doen.
    Of een slinger van strikjes pasta hebben we ook nog gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *