Je kunt mij echt wakker maken voor taart. Ik ben zo dol op taart! Het maakt mij bijna niet uit welke smaak het heeft. Van karameltaart tot aan aardbeientaart. En van chocoladetaart tot aan hartige taart. Taarten stralen vaak één en al vrolijkheid uit en worden geassocieerd met feest. Is er een speciale gelegenheid, dan is er zeker bij ons een lekker taartje te vinden. Maar ook maken wij in het weekend of op woensdagmiddag wel eens een lekker eigen gemaakt taartje. Mmm…!!
Er zijn erg veel leuke webshops met taartdecoratie. Zo vind je bij taartdecoratie trouwens alle soorten bakgereedschap, bakmiddelen en hulpmiddelen voor het bakken van de lekkerste gerechten, cakes, desserts en meer. Taarten bakken wordt hiermee nog leuker en gemakkelijker! Ideaal om eens een kijkje te nemen als je net als ons ook zo van taart en feestjes houdt!
Ik besloot daarom weer eens het internet op te duiken en opzoek te gaan naar recepten voor lekkere taarten. En al snel kwam ik 3 super lekker taarten tegen! Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik op het moment dat ik ging zoeken waarschijnlijk erg veel zin in chocolade had…. Haha! Maar geloof mij, deze super lekkere taarten kun je vast niet weerstaan!
Salted Caramel Brownie Taart
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_667,h_538/https://www.dailybreakfast.nl/wp-content/uploads/2024/09/chocolade-taart-recept.jpg)
Gezouten karamel is zooo lekker! Ik weet nog goed dat ik voor de eerste keer een chocoladereep van Tony Chocolonely proefde. Wat was dat lekker! En sindsdien ben ik helemaal van alles met Salted Caramel. Dus toen ik dit recept van de Salted Caramel Brownie Taart zag, wist ik gewoon dat dit een perfecte combinatie zou zijn. Ik kan niet wachten om hem te gaan maken. Hij lijkt me verrukkelijk! En het fijne is dat je ook niet heel veel bijzondere ingrediënten nodig hebt voor dit recept. Ik kwam het recept tegen op Mindyourfeed.nl en daar vind je nog veel meer van dit soort recepten.
Wat heb je nodig
Voor 1 taartje van 16 cm, zo’n 8 – 10 stukjes
- 140 gr Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout
- 100 gr roomboter
- 100 gr suiker
- 3 eieren
- 50 gram speltbloem
- 3 el cacaopoeder
- mespuntje vanillepoeder
Voor de topping
- 40 gr Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout
- 50 gr suiker
- 3 el water
- 50 ml (plantaardige) room
- zeezout
Dit heb je ook nodig:
- Pan
- Grote schaal
- Mengkom
- Springvorm 16 cm
- Bakpapier
- Extra boter om in te vetten
- Mixer
- Steelpan
Zo maak je de taart
1. Zorg ervoor dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven ondertussen voor op 160 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier en vet de zijkanten in met wat boter. Zo krijg je de taart straks gemakkelijker uit de vorm.
2. Smelt 140 gram van de Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout au bain marie. Dit gaat egaler dan wanneer je het smelt in de magnetron.
3. Doe de boter samen met de suiker en de eieren in de mengkom en klop met de mixer luchtig. Er mogen nog wel een paar kleine klontjes boter in zitten. Voeg nu de speltbloem, vanillepoeder en de cacaopoeder toe. Mix voorzichtig tot het beslag glad is.
4. Schenk de gesmolten chocola in de mengkom en mix nog 1 keer goed door. Schenk het beslag voor deze lekkere salted caramel brownie taart in de springvorm en doe ‘m voor zo’n 35-40 minuten in de warme oven. Controleer met een satéprikker de gaarheid, elke oven is anders en een brownie mag nog wat vochtig zijn.
5. Maak ondertussen de topping van de taart klaar. Doe 50 gr suiker in een steelpannetje en voeg hier 2 a 3 el water aan toe. Schenk de room erbij en breng aan de kook. Laat even zachtjes pruttelen zodat de suiker kan smelten en de karamelsaus kan indikken. Voeg nog wat grof zeezout toe, maar zeker niet te veel. Zet het pannetje even in de koelkast weg.
6. Snij de overgebleven chocola grof. Haal de salted caramel brownie taart uit de oven en laat zo’n 10 minuten afkoelen. Schenk daarna de karamelsaus over de taart en maak af met de grofgehakte chocola. En cheers, op mijn verjaardag! Of op die van jou!
Snickers Monchou Taart
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_1010,h_576/https://www.dailybreakfast.nl/wp-content/uploads/2024/09/snickertaart.jpg)
Monchou taart is heerlijk! Het is vrij gemakkelijk om te maken en bijna iedereen houdt ervan. Ik word er altijd wel blij van als ik op een verjaardag ben en er wordt monchou taart geserveerd. Meestal is het monchou taart met iets van fruit als aardbei of kersen, maar dit recept is eigenlijk een beetje Next level! Oooooh zouden jullie deze Snickers monchou taart kunnen weerstaan? Ik niet! Het recept is trouwens afkomstig van Keukenliefde.nl.
Wat heb je nodig
- 225 g chocolate chip cookies (koekjes met stukjes chocolade)
- 60 g ongezouten roomboter
- 1 el pindakaas met stukjes pinda
- 250 ml verse slagroom
- 1 zakje Klop-Fix
- 300 g Monchou (de 100 gram wikkels)
- 2 el witte basterdsuiker
- 6 mini Snickers, grof gehakt
- 2 handjes gezouten pinda’s, grof gehakt
- 50 g melkchocolade, in stukjes gehakt
- Paar eetlepels karamelsaus, zelfgemaakt of gekocht (bijv. flesje Jumbo)
Verder nodig
- Ronde springvorm 18,5 cm
- Vel bakpapier
- Elektrische handmixer
- Keukenmachine met hakmes
Zo maak je de monchou taart
1. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier.
2. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de roomboter in een pannetje. Roer het koekkruim en de pindakaas door de gesmolten roomboter. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan. Zet zolang in de koelkast.
3. Klop de slagroom stijf met de Klop-Fix. Klop in een andere kom de Monchou en suiker glad. Spatel in drie porties de slagroom door de Monchou. Voeg de helft van de snickers, helft van de pinda’s en alle chocolade toe en spatel door het monchoumengsel. Schep dit mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 2 uur tot maximaal een nacht in de koelkast om op te stijven.
4. Haal de monchoutaart vlak voor het serveren uit de springvorm en garneer met de overige snickers, pinda’s en drizzle er wat karamelsaus overheen.
Twix Cheesecake met Oreo bodem
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_855,h_735/https://www.dailybreakfast.nl/wp-content/uploads/2024/09/caramel-taart.jpg)
De laatste taart, oftewel een cheesecake, heb ik gevonden op Uitpaulineskeuken.nl. Deze blog bezoek ik wel vaker en ik heb zelfs een kookbboek van haar. Zo leuk! En ook deze taart ziet er weer waanzinnig lekker uit! Krijgen jullie er ook al trek in?
Wat heb je nodig
Ingrediënten voor 8 personen
Cheesecake
- 150 gr OREO koekjes
- 50 gr gesmolten boter
- 600 gr naturel roomkaas
- 175 gr suiker
- 3 eieren maat L
- 125 gr zure room
- 2 tl maïzena
Toppings
- 30 gr gesmolten pure chocolade
- 1 x recept caramelsaus
- 5 mini Twixen
Materialen
- Springvorm 20 cm
Zo maak je de cheesecake
1. Verwarm de oven voor op 140 graden (hetelucht).
2. Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.
3. Maal de OREO koekjes fijn in je hakmolen van de staafmixer. Voeg de gesmolten roomboter toe en meng het nog even kort. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk dit aan met een glas. Laat de OREO koekjesbodem opstijven in de koelkast.
4. Meng de roomkaas, de zure room en de suiker glad in een keukenmachine. Voeg één voor één de eieren toe en mix kort. Voeg tot slot de maïzena toe. Mix het beslag niet te lang. Zodra het een egaal mengsel is, is het klaar.
5. Giet de cheesecakevulling op de bodem. Bak de cheesecake in ongeveer 60 – 65 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is.
6. Zet de oven uit en laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven afkoelen, met de ovendeur op een kier. Laat de cheesecake vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.
7. Maak de karamelsaus volgens het recept. Als hij te dik is geworden, kan je hem even kort verwarmen, dan wordt hij weer wat vloeibaarder.
8. De volgende dag kan je de Twix cheesecake afmaken. Hak de Twix reepjes in kleine stukjes. Smelt de pure chocolade in de magnetron of au bain marie. Verdeel de stukjes Twix over de cheesecake. Garneer de Twix cheesecake met de gesmolten chocolade en de karamelsaus. Genieten maar!