5x Keuken trends 2024

Een keuken werd vroeger vooral gezien als een praktische ruimte waar gekookt werd, waar de vaat gedaan werd en waar het voedsel opgeslagen was. Maar…

by 

Een keuken werd vroeger vooral gezien als een praktische ruimte waar gekookt werd, waar de vaat gedaan werd en waar het voedsel opgeslagen was. Maar tegenwoordig is een keuken veel meer dan dat. We betrekken de keuken steeds vaker bij de woonkamer en ook al is het een aparte ruimte, dan nog willen we graag dat de keuken matched met de rest van ons interieur. Via internet wordt erg veel inspiratie opgedaan op het gebied van keukens. Vooral nu we het najaar ingaan. De maand oktober wordt vaak gezien als dé woonmaand van het jaar en dit is dan ook het moment dat we weer ideeën op gaan doen. Daarom leek het mij leuk om alvast inspiratie voor de keukentrends van 2024 te delen. De mooiste keuken inspiratie heb ik onder elkaar gezet.

5x Mooie keuken inspiratie 2024

Houten Keukens

De eerste keukentrend voor 2024 is een trend die je in 2023 ook zag, namelijk een houten keuken. Keukens met een houten aanrechtblad waren al erg populair, maar ook de keukenkasten – keukenfronten worden nu steeds vaker in houtlook gemaakt. Terwijl we voorheen vaak zagen dat de keukenkasten wit waren en het aanrechtblad van hout, zien we nu dat dit omgedraaid is. Een aanrechtblad heeft vaker een lichte kleur. Daarnaast werd er eerder vooral gekozen voor lichte houtsoorten en zie je nu dat deze verschuift naar een wat donkere houtsoort. De keuken krijgt hierdoor een donkere, maar warme uitstraling.

Betonnen aanrechtblad

In combinatie met een houten keuken wordt er steeds vaker gekozen voor een betonnen aanrechtblad. Een prachtig contrast, waarmee je een hele chique keuken creëert. Een betonnen aanrechtblad zie je dan ook in 2024 zeker terug tussen de keukentrends. Er zijn zijn verschillende kleuren en structuren als je kiest voor een betonnen aanrechtblad. In een keukenshowroom zou je de verschillen kunnen bekijken.

Matte kleuren

Matte kleuren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Of nou ja, dat is niet helemaal waar. Matte verf was moeilijk verkrijgbaar. Er was vaak alleen keuze uit zijdeglas of hoogglans. En inmiddels zijn daar mat en extra mat bijgekomen. Dit zien we terug in de keuken. De keukenkasten worden nu gemaakt in verschillende matte kleuren. Denk aan mooie natuurtinten, grijstinten, maar ook donker groen, vergrijsd blauw en terra kleuren zie je veel terug in keukens. Daarnaast wordt er steeds vaker gekozen voor greeploze of niet zichtbare handgrepen.

Keukenkasten tot het plafond

Als je kijkt naar de keuken trends van 2023 dat zag je dat zwevende keuken niet meer zo geliefd waren. In plaats daarvan werd ik gekozen voor wandplanken. Echter is er nu toch behoefde aan extra opbergruimte, waardoor keuken met wandkasten tot het plafond een prachtige aanwinst zijn voor de keuken. Keukenkasten tot het plafond zorgen niet alleen voor meer opbergruimte, maar maken de keuken ook optisch een stuk hoger.

Kleine Wandtegels Voor De Keuken

Tenslotte gaan we in 2024 weer veel kleine wandtegeltjes zien. Dit zagen we ook bij de keuken trends in 2023. Tegeltjes maken een keuken extra knus en gezellig. Er zijn verschillende vormen, kleuren en maten verkrijgbaar. In 2023 zagen we vooral lichte wandtegeltjes in de keuken, maar in 2024 zullen er ook steeds meer donkere kleine wandtegeltjes te zien zijn.

Welke keuken trend vind jij het mooiste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *