DIY: Tekst op terracotta potjes

Terracotta potjes zijn enorm leuk! Ik heb er meerdere in huis en in de tuin staan en ze gaan niet vervelen. De kleur van terracotta…

by 

Terracotta potjes zijn enorm leuk! Ik heb er meerdere in huis en in de tuin staan en ze gaan niet vervelen. De kleur van terracotta bloempotjes vind ik erg mooi en heel sfeervol in de tuin en op de wandplank in de keuken. Maar om er net even een andere draai aan te geven leek het mij leuk om de terracotta bloempot om er een tekst op te schrijven. Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt!

Wat heb je nodig

  • Een terracotta bloempotje (deze kun je bij een tuinwinkel kopen)
  • Een witte krijtstift

Leuke teksten over planten / tuin

Allereerst ga je op zoek naar een leuke tekst die je op het terracotta bloempotje wilt schrijven. Ik heb gekozen voor de tekst “To plant a garden is to believe in tomorrow.” van Audrey Hepburn. Ik vind dit een erg leuke tekst, maar natuurlijk zijn er nog veel meer leuke teksten. Ik heb er een paar voor je opgezocht.

“Happiness is to hold flowers in both hands.”

“A garden is a friend you can visit anytime.”

“The earth laughs in flowers.”

“I am a gardener. What’s your superpower?”

Tekst op terracotta bloempotjes schrijven

Je kan eerst met potlood op de bloempot schrijven om de tekst zo mogelijk op de bloempot te krijgen. Maar gaat het toch fout tijdens het schrijven, dan kun je het krijt er ook even met een nat doekje afhalen.

Het is goed om te weten dat de krijtstift waarschijnlijk niet waterproof is. Wanneer je het bloempotje buiten laat staan, kan het zijn dat de tekst weer van de potje afgespoeld wordt. Om dit te voorkomen zou je er een vernis laag overheen kunnen doen. Vernis is onder andere verkrijgbaar bij de Action.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *