Goedkope woondecoratie kopen doe je zo!

Ik ben dol op gezellige woondecoratie, maar ik ben niet zo’n iemand die er heel wat geld aan uitgeeft. Op één of andere manier vind…

by 

Ik ben dol op gezellige woondecoratie, maar ik ben niet zo’n iemand die er heel wat geld aan uitgeeft. Op één of andere manier vind ik dat toch een beetje zonde, omdat er vaak ook mooie woondecoratie te vinden is dat veel betaalbaarder is en vaak net zo leuk is. Daarnaast ben ik echt een koopjesjager. Ik vind het heerlijk om door budgetwinkels te struinen of naar Kringloopwinkels te gaan. En inmiddels heb ik al heel wat mooie goedkope woondecoratie bij elkaar gevonden. Het leek mij daarom erg leuk om mijn om goedkope woondecoratie te kopen met jullie te delen. Dus hier komt mijn lijstje!

1. Sale

Dit is het moment om mooi goedkope woondecoratie te gaan zoeken. Veel winkels en webshops hebben nu Sale, waardoor je best nog wel eens prachtige dingen kan vinden. Denk bijvoorbeeld aan Zara Home, H&M home of Sissy-Boy. Hier kijk ik vaak mijn ogen uit tussen de mooiste items, maar wanneer ik het prijskaartje zie, haak ik vaak af. Dus zodra er Sale is neem ik altijd weer even een kijkje.

2. Kringloopwinkel

Waarschijnlijk weet je het al maar ik ben echt dol op Kringloopwinkels. In mijn woonplaats zitten er twee en het liefst ga ik iedere week wel even naar één van de twee kringloopwinkels toe. Het verbaasd mij vaak wat voor mooie woondecoratie mensen niet meer willen hebben. Zo vond ik er laatst een heel lief wandrekje. Deze zijn nog volop te koop en vaak betaal je er best veel geld voor.

3. Vinted

Vinted vind ik ideaal om kleding te kopen en te verkopen. Vooral de kleding van mijn kinderen vind ik zonde om zo maar weg te doen. Ze hebben het vaak niet lang aangehad en door deze handige tips om nog beter te verkopen via Vinted te gebruiken, heb je zo weer wat bij elkaar gespaard. Maar wist je dat je op Vinted ook hele toffe woondecoratie kan vinden? Woondecoratie die je voor een klein prijsje van iemand kan overnemen, omdat het toch niet zo leuk in het interieur stond als verwacht. Laatst kwam ik twee sierkussens van HKliving tegen. Ik vond ze geweldig, maar twijfelde te lang. Helaas was iemand anders mij voor. Maar als je het goed in de gaten houdt, kun je veel mooie, goedkope woondecoratie scoren.

4. Tuincentra en bouwmarkten

Waarschijnlijk wist je al wel dat er veel mooie woonaccessoires te vinden zijn in een tuincentrum. Helaas zijn deze niet vaak heel betaalbaar, maar toch is er soms een Sale hoekje aanwezig waar “laatste stuks” of de oude collectie in te vinden is. Ik neem er altijd wel even een kijkje. Je weet maar nooit. Maar wist je ook dat er in veel bouwmarkten ook woondecoratie te vinden is? Karwei is een hele bekende bouwmarkt, maar ook Gamma verkoopt vloerkleden, verlichting, sierkussen, leuke vazen en andere decoratie. Er wordt wel eens “keuze korting” aangeboden in bouwmarkten en dan is het extra leuk om even tussen de woonaccessoires te kijken.

5. Instagram en Facebook

De verkoop- & weggeefhoeken op Facebook ken je misschien al wel. Ik heb er wel eens wat opgezet en vooral als je het gratis aanbied, komen er heel veel reacties op. Heel af en toe kom ik ook wel eens wat tegen dat er toch nog wel mooi uitziet en dat je voor een klein prijsje kan overnemen. Maar wil je echt leuke “vondsten”, dan zou ik op Instagram gaan kijken. Er zijn namelijk verschillende accounts die Vintage of tweedehands spulletjes aanbieden. Vaak moet je er alleen wel snel bij zijn, want anders gaat er iemand anders mee aan de haal. Eventueel zou je je aankopen kunnen opsparen om te besparen op verzendkosten.

6. DIY

Je hoeft helemaal niet zo creatief te zijn om mooie dingen te maken. Op Pinterest, Instagram, Tiktok en op Doe-het-zelf websites kun je hele leuke DIY´s en handige werkbeschrijvingen vinden waarmee je heel goedkoop mooi woondecoratie kan maken. Van wanddecoratie tot aan vazen. En van salontafeltjes tot aan leuke lampjes. Daarnaast zijn er ook erg veel leuke Hacks te vinden die je heel gemakkelijk na kan maken van bijvoorbeeld een simpel IKEA kastje. En wat dacht je van woontijdschriften? Mijn favoriet is Ariadne at Home. Hier staan iedere maand zo veel leuke ideeën in.

Wat is jouw favoriete manier om goedkope woonaccesoires in huis te halen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *