Handige manieren om een hangmat of hangstoel aan op te hangen

Een hangmat of een hangstoel maken de tuin nog gezelliger. Een hangmat is heerlijk om lekker in te ontspannen met een boek of een muziekje….

by 
Een hangmat ophangen
Een hangmat in de tuin

Een hangmat of een hangstoel maken de tuin nog gezelliger. Een hangmat is heerlijk om lekker in te ontspannen met een boek of een muziekje. En een hangstoel is heel fijn om helemaal in te kruipen en te genieten van het buitenleven. Kortom, ze zijn beiden een hele leuke aanwinst voor de tuin. Maar waar hang je een hangmat of een hangstoel aan op? Ik heb een aantal manieren onder elkaar gezet om een hangmat of hangstoel aan op te hangen. Hier komen ze.

Tussen twee bomen of aan een dikke boomtak

De mooiste plek om een hangmat of een hangmat aan op te hangen is aan een boom. Een hangmat hang je tussen twee bomen in en een hangstoel aan een dikke boomtak. Zorg dat de afstand ongeveer 3 meter tussen de twee bomen is en gebruik speciale hangmatbanden om de bomen niet te beschadigen. Zo heb je gelijk een heerlijke plek in de schaduw.

Een pergola

Zowel een hangmat als een hangstoel kun je gemakkelijk bevestigen aan een pergola. Het is hierbij natuurlijk wel erg belangrijk dat de pergola stevig genoeg is. Gebruik goede schroeven en haken om de hangmat of hangstoel mee te bevestigen.

Een balkon

Heb je geen tuin maar heb je wel een balkon, dan is het ook zeker mogelijk om hier een hangmat of een hangstoel op te hangen. Dit kun je doen door de hangstoel of hangmat aan stevige balken te bevestigen door middel van stevige schroeven en haken. Het is hierbij wel aan te raden om voldoende ruimte over te houden om de hangmat of hangstoel heen, zodat je nog kunt schommelen. Heb je helaas toch te weinig ruimte voor een hangmat of hangstoel, dan is een zitzak ook een grote aanrader. Op het gebied van zitzakken is er namelijk tegenwoordig ook heel veel keus in kleuren, grootte en functie. Zo zijn er hele grote zitzakken, zitzak stoelen, kinder zitzakken en zelfs gaming zitzakken.

Een hangmatstandaard of hangstoelstandaard

Een manier om een hangmat of een hangstoel op te hangen is door middel van een hangmatstandaard of een hangstoelstandaard. Deze zijn gemakkelijk op de gewenste plek neer te zetten en ook gemakkelijk te verplaatsen.

Aan de muur bevestigen

Heb je een tuin met meerdere muren, dan kun je een hangmat ook aan twee muren bevestigen. Gebruik hiervoor speciale muurhaken, zodat je zeker weet dat de hangmat goed vast zit.

Schommelhaak

Heb je normaal gesproken een schommel in de tuin hangen, dan kun je de schommel ook (tijdelijk) vervangen door de hangstoel. Meestal is de hangstoel voorzien van dezelfde soort ringen, waardoor je ‘m gemakkelijk om de schommelhaken heen kunt doen.

Aan het plafond

Wij hebben in onze woonkamer een hangstoel hangen. Dit is een heerlijke plek waar je lekker naar buiten kunt kijken en onder tussen lekker een drankje kunt drinken. Deze hangstoel is aan het plafond bevestigd door middel van een kelbout. Een kelbout kun je bij iedere bouwmarkt kopen. Je boort ‘m in het plafond en vervolgens zit de bout zit verankerd in het beton, waardoor je hem niet meer los kunt krijgen. Eventueel zou je nog extra vast kunnen maken met snel beton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *