Kleine veranderingen in huis met een groots effect

Wanneer je woonprogramma´s als “VTwonen weer verliefd op je huis” bekijkt dan wordt het hele interieur aangepakt. Een nieuwe vloer, nieuwe kleuren op de muren,…

by 

Wanneer je woonprogramma´s als “VTwonen weer verliefd op je huis” bekijkt dan wordt het hele interieur aangepakt. Een nieuwe vloer, nieuwe kleuren op de muren, een nieuwe keuken en alles wordt gestyled met de mooiste woonaccessoires. Heel erg leuk natuurlijk, maar om zelf het hele interieur om te gooien, is misschien een beetje te veel werk in één keer. Maar wist je dat je met een paar kleine veranderen er toch voor kan zorgen dat het interieur een mooie upgrade krijgt? Een paar dingen toe te voegen of te vervangen kan al een groots effect hebben.

Grote planten

Een grote plant is niet alleen erg mooi om in huis te hebben staan, het is ook nog eens een eyecatcher. Een hoge plant zorgt ervoor dat de ruimte in de woonkamer “breekt” en dat de ruimte optische hoger lijkt. Zet hem in een grote bloempot en plaats hem op een mooie plek. Ook in een slaapkamer staat het erg mooi om een grote plant neer te zetten.

Mooie raamdecoratie

Kijk eens naar de raamdecoratie. Hangt het er nog mooi bij? Iets het schoon? Is het nog wel van deze tijd? Er is zo veel keus op het gebied van raamdecoratie en het maakt het interieur vaak helemaal compleet. Wij hebben momenteel witte jaloezieën en in between gordijnen. Deze combinatie blijf ik erg mooi vinden.

Leuke woondecoratie in de woonkamer

Het vinden van leuke wanddecoratie voor de woonkamer is nog best lastig. Ik sprak laatst iemand die vertelde dat ze niet van kunst houdt. Ik vond het toch wel een bijzondere mening, aangezien kunst heel breed is. Kunst kan een mooi schilderij zijn, maar ook een print, een voorwerp dat handgemaakt is of een prachtig bewerkte foto of poster. Verder zou je ook een leuk wandrek, een fotogalerij of een wandpaneel aan de kuur kunnen maken.

Iets unieks

Een woning inrichten kun je binnen een dag doen, maar persoonlijk houd ik erg van leuke spulletjes die ik door de jaren heen verzameld heb. Dierbare items, kringloopvondsten of unieke items die een lach op mijn gezicht toveren. Deze items kun je eigenlijk niet in één dag bij elkaar vinden, maar wil je toch iets moois in huis halen dan raad ik je aan om op zoek te gaan naar een prachtige eyecatcher. Een opvallende lamp, een grote vaas, een toffe platenspeler of een unieke kast.

Verlichting

Tenslotte is het kiezen van mooie verlichting erg sfeer bepalend. Er wordt aangeraden om een lichtplan te maken om zo de meeste sfeer te creëren. Daarnaast vind ik het ook erg mooi als er verschillende soorten lampen in huis hangen of staan. Denk aan staande lampen of hanglampen met gekleurd glas, bamboe, rotan of linnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *