Leuke dingen om bij een Kringloopwinkel te kopen

Regelmatig krijg ik lieve complimentjes over mijn inrichting en de decoratie. En het leuke is dat ik eigenlijk helemaal niet zo veel geld uitgeef als…

by 

Regelmatig krijg ik lieve complimentjes over mijn inrichting en de decoratie. En het leuke is dat ik eigenlijk helemaal niet zo veel geld uitgeef als het om decoratie gaat. Ik koop wel geregeld iets nieuws, maar meestal komt het dan uit de Kringloopwinkel of vind ik iets op Marktplaats. Het is een soort van speurtocht naar spulletjes die ik leuk vind en dan het liefst voor een heel klein prijsje. Het verbaasd mij ook best wel vaak wat voor dingen mensen allemaal niet meer hoeven te hebben. Zo vond ik laatst nog een heel schattig rotan wandkastje voor maar 3,50 euro. Waarom die je zoiets leuks weg? Ik word er helemaal blij van wanneer ik weer iets gevonden heb om mijn interieur mee aan te vullen. Het leek mij daarom leuk om een lijstje te maken met items die je heel goed tweedehands kunt kopen en die een aanwinst voor je interieur kunnen zijn. Hier komt ie!

Kookboeken en Tijdschriften

Er zijn onwijs veel kookboeken en tijdschriften te vinden bij een Kringloopwinkel. En het leuke is dat kookboeken super tof in een keuken als decoratie staan. Ik heb er meerdere naast elkaar en af en toe wissel ik ze met elkaar af. Of ik maak een klein stapeltje met daar bovenop een mooie schaal of ander item. Ik kijk vaak wel naar de titel van het boek. Deze staat vaak ook op de rug van het kookboek en het is wel zo leuk als deze goed bij de keuken past. Net als kookboeken kun je bij de kringloopwinkel ook erg veel tijdschriften vinden. Een stapeltje met ELLE`s, Vogue┬┤s of VTwonen staat super tof op een dressoir of in een vakkenkast. Ga opzoek naar een tijdschrift met een kaft in de kleuren van jouw interieur en het staat gelijk heel chique.

Mandjes

Oh man, wat heb ik al veel mandjes bij de Kringloopwinkel gekocht. Mandjes voor speelgoed, een mand voor alle sjaals, mutsen en handschoenen, een mand voor de houten speelgoedtrein, een leuke wasmand en zo kan ik nog wel even doorgaan. Manden kosten vaak bijna niets en ze zijn zo leuk! Mijn laatste vondst is een rotan mand met leuke roze strepen. Hij kostte maar 0,50. Geen geld toch!

Kinderboeken

Kinderboeken vind ik best duur. En daarom koop ik ze graag tweedehands. Iedere avond lezen we verhaaltjes voor en dan wil je natuurlijk niet iedere keer het zelfde verhaal lezen. Bij een kringloop betaal je vaak 0,50 tot een 1 euro per boekje. Valt het verhaal niet in de smaak, dan gaat het boek gewoon weer naar de kringloop.

Servies

Ik heb een zwak voor mooi servies. Nu koop ik het servies dat ik dagelijks gebruik wel gewoon nieuw in een winkel, maar schaaltjes kleine bordjes of bakjes die ik er leuk uit vind zien, gaan vaak wel mee naar huis als ik in een kringloopwinkel ben. Soms gebruik ik het voor speciale gelegenheden en een andere keer gebruik ik het ter decoratie in mijn keuken of in mijn buffetkast.

Keukendecoratie

Zoals ik al vertelde koop ik wel eens servies of andere keukenspulletjes die ik vervolgens als keukendecoratie ga gebruiken. Zo kocht ik onlangs hele mooie Franse wijnglazen. Natuurlijk ga ik ze wel gebruiken als ik gezellig met iemand een wijntje of een ander drankje ga drinken, maar momenteel staan ze perfect op de wandplank in de keuken. Daarnaast heb ik aan de muur een leuke chocoladevorm hangen waarmee je een paashaas kunt maken. Hoe tof!

Vazen en potten

Glazen vazen kun je gemakkelijk vinden bij een Kringloopwinkel. Voor 1 of 2 euro heb je een mooie grote vaas, die weer perfect als eyecatcher op de eettafel, in de keuken of op een ander mooi plekje in je interieur zal passen. Maar ook qua potten kun je geluk hebben. Soms vind ik een pot er wel mooi uitzien, maar is de kleur niet helemaal naar mijn zin. Eventueel kun je hem dan een ander kleurtje geven. Bij de Action heb je momenteel Acrylverf met klei wat voor een mat effect zorgt. Echt prachtig!

Ga jij wel eens naar een Kringloopwinkel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *