Leuke dingen om te doen als de kerstversiering weer naar zolder is

Het kan best even leeg aanvoelen wanneer de kerstversiering weer opgeborgen is. Dat is niet zo gek, want alleen de kerstboom is al een enorme…

by 

Het kan best even leeg aanvoelen wanneer de kerstversiering weer opgeborgen is. Dat is niet zo gek, want alleen de kerstboom is al een enorme eyecatcher tijdens de december maand. En vaak voegen we ook nog andere gezellige kerstdecoratie toe om onze woonkamer feestelijk te versieren. Ik vind het altijd erg leuk om de kerstversiering van zolder af te halen en aan de slag te gaan, maar stiekem is het in januari ook wel weer goed alles weer op te bergen. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met leuke dingen om te doen als de kerstversiering weer naar zolder is. Hier komt ie!

De kerstveriering netjes opbergen

Van de week was ik bij de Intratuin. Er was 40% korting op alle kerstartikelen en hoewel de korting mij erg aansprak, vond ik eigenlijk alles nog te duur. Maar toch ging ik niet met lege handen naar huis. Ik nam 2 handige doosjes mee die je kan gebruiken om je kersthanger in op te bergen. Als je had gezien hoe de kersthangers van zolder afkwamen, dan had je je vast afgevraagd of ik ze wel echt mooi vond. Ze lagen tegen elkaar aan in één grote bak. Daar komt nu verandering in, want ik ga ze dit jaar netjes terug zetten op zolder.

Lekker schoonmaken

Als de kerstboom weer weg is, ontstaat er weer veel ruimte. Ik krijg dan gelijk zin om alles lekker schoon te maken. Doe alsof de voorjaarsschoonmaak eerder begint en begin dit nieuwe jaar ook lekker fris.

Vul de lege plek van de kerstboom op

De lege plek waar de kerstboom stond hoeft natuurlijk helemaal niet leeg te blijven. Haal een grote plant in huis of zet een mooie bos bloemen neer. Een boeket zorgt ook gelijk voor meer kleur in huis en het maakt je vrolijk. En dat kunnen we vaak wel gebruiken tijdens de eerste maanden van het jaar.

Kaarsjes en gezellige verlichting

Kerstverlichting is een grote sfeermaker. Dit ga je vast missen na de feestdagen. Maar gelukkig kun je het alsnog gezellige maken. Eén van de leuke dingen om te doen als de kerstversiering weer naar zolder is, is het in huis halen van kaarsen en warme verlichting. Ga voor een heerlijke geurkaars die nog een beetje bij de december maand past, om het gezellige sfeertje nog iets langer bij je te houden.

One comment

  1. Nadat de kerstboom weg is, krijg ik altijd zin in lente. Tulpen in huis enzo. Maar dat is nog een beetje vroeg haha. Dus we maken het inderdaad nog maar even gezellig met kaarsjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *