Mooie toevoeging aan het interieur: Een schapenvacht

Een schapenvacht is al heel wat jaren populair. In veel verschillende interieurwinkels kun je ze vinden. Van echte schapenvachten tot aan kunstmatige schapenvachten. En ook…

by 

Een schapenvacht is al heel wat jaren populair. In veel verschillende interieurwinkels kun je ze vinden. Van echte schapenvachten tot aan kunstmatige schapenvachten. En ook qua kleur is er erg veel keus. Ik moet zeggen dat ik een echt schapenvacht met een iets vergeelde witte kleur het mooiste vind. Deze is vaak ongelofelijk zacht en lekker dik, waardoor het net een wolk lijkt. Ik heb er zelf ook eentje in huis en deze is ook zo fijn! Maar naast dat schapenvachten lekker warm en zacht zijn, zijn er nog een paar redenen waarom een schapenvacht een mooie toevoeging aan het interieur is. Ik heb de redenen onder elkaar gezet.

Een schapenvacht als woondecoratie

Een schapenvacht past in verschillende interieurstijlen

In eerste instantie kocht ik een schapenvacht omdat ik ze zo lekker zacht zijn, maar natuurlijk wist ik ook al gelijk dat het goed in mijn interieur zou staan. Een schapenvacht kunt je heel goed gebruiken als woondecoratie. Het straalt warmte, knusheid, zachtheid uit en past eigenlijk in veel verschillende interieurstijlen. Denk aan een landelijk interieur, een Scandinavisch interieur, een modern interieur, maar ook bij de nieuwe Japandi interieurstijl past het erg goed. Daarnaast zijn schapenkleedjes perfect op babykamers en kinderkamers. Je kunt ze als vloerkleed gebruiken, maar je kunt ze ook in een fauteuil leggen.

Een schapenvacht als dekmantel

Heb je een oude stoel of zit er een vlek op de stoel die je liever wat wilt verstoppen? Leg er dan een schapenvacht overheen. Zo zie je er niets meer van en heb je toch een heerlijk zittende stoel. En mocht je een huisdier hebben, dan is een schapenvacht ook een handige manier om de stoel mee te beschermen.

Duurzaam

Wist je dat schapenvachten duurzaam zijn? Schapenvachten zijn namelijk het bijproduct uit de vleesindustrie. Het is dan wel een heel fijn idee dat de vacht een tweede leven krijgt. Winkels als Lederstore laten de vachten looien, waardoor er niets verloren gaat. Ga je goed met het schapenvacht om dan blijft hij jarenlang mooi.

Zelfreinigend

Wol heeft de eigenschap dat het zelfreinigend is. Dit geldt ook voor een schapenvacht. De wol bevat natuurlijke oliën die ervoor zorgen dat vuil en bacteriën buitengesloten worden. Je hoeft dan ook niet aan de slag met schoonmaakmiddelen.

Een schapenvacht is isolerend

Er wordt niet voor niets gezegd dat schapen het lekker warm hebben door hun dikke vacht. De wol is namelijk enorm isolerend. Duik maar eens onder een wollen deken. Of draag maar eens van die lekkere dikke wollen sokken. Je zult zien dat ze zo opgewarmd bent. Een schapenvacht heeft dezelfde werking. Het is dan ook heel fijn om een schapenvacht op de bank te hebben liggen of in de rug van de stoel te leggen.

Vocht regulerende werking

Wist je dat wol naast dat het zelfreinigend is nog een hele speciale eigenschap heeft? Het heeft namelijk de eigenschap om tot 30% van het eigen gewicht aan vocht op te nemen en vervolgens weer af te geven aan de droge lucht. En dat terwijl de wol niet vochtig aanvoelt. Dit is erg fijn voor het schaap zelf, maar ook zeker voor het leefklimaat bij jou in huis. Het hebben van de juiste luchtvochtigheid is erg belangrijk voor een gezond klimaat. Door een schapenvacht in huis te hebben kan het helpen om de luchtvochtigheid goed te reguleren.

Hypoallergeen

In principe kan iedere huidtype tegen wol. Er wordt wel eens gedacht dat wol huidreacties kan veroorzaken, maar dit is eigenlijk een fabeltje. De olie die in de wol zit heeft juist een hele goede werking op onze huid. Het is heel zacht, waardoor je onbezorgd lekker tegen het schapenvacht aan kan liggen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *