Mooie wanddecoratie inspiratie

Het vinden van mooie wanddecoratie is nog helemaal niet zo gemakkelijk. Er is best veel keus op het gebied van leuke wanddecoratie, maar zodra je…

by 

Het vinden van mooie wanddecoratie is nog helemaal niet zo gemakkelijk. Er is best veel keus op het gebied van leuke wanddecoratie, maar zodra je er naar opzoek gaat kom je er vaak niet uit. Ga je voor een schilderij? Een paar mooie posters bij elkaar? Of kies je toch voor een wandplank om dingen op neer te zetten? Dit zijn natuurlijk hele leuke idee, maar dan nog is het lastig. Daarnaast wil je misschien ook een keer iets unieks aan de wand hangen. Het is daarom tijd voor wat mooie wanddecoratie inspiratie. Leuke ideeën om je huis nog gezelliger mee te maken. Hier komen mijn ideeën!

Behang

Je kunt ervoor kiezen om een hele wand te behangen, maar je zou ook een klein gedeelte van de muur kunnen behangen. Het behang zorgt ervoor dat de wand “breekt” of net wat meer kleur krijgt, zonder dat het te dominant wordt. Vooral bij een lange wand is dit erg mooi.

De muur voor de helft een kleur geven

Vind je het toch een beetje spannend om een gedeelte van een wand te behangen, probeer het dan eerst uit met muurverf. Persoonlijk vind ik het erg mooi om met een muurkleur een klein stukje “om de hoek” heen te gaan, om zo het contrast tussen beide muren te verminderen. Eventueel zou je ook een stukje plafond mee kunnen nemen. Het klinkt misschien gek, maar het kan de woonkamer een stuk knusser en gezelliger maken.

Sierlijsten

Sierlijsten zijn momenteel erg populair. Het staat klassiek en het breekt te muur, zonder dat het enorm opvallend is. Sierlijsten kun je op maat bestellen, maar je kan ze ook zelf maken door middel van latjes. Er zijn erg veel tutorials te vinden waarbij het uitgelegd wordt hoe je de sierlijsten het mooist aan de wand kan bevestigen.

Mooie wandlamp

Ben je niet zo van de wanddecoratie, ga dan eens kijken of je een mooie wandlamp kan vinden. Op het gebied van verlichting is zo veel mogelijk! Er zijn prachtige wandlampen die niet alleen heel praktisch zijn, maar ook gelijk hele mooi eyecatchers zijn.

Leuke wanddecoratie

Wil je geen schilderij, canvas of posters aan de muur hebben en ben je op zoek naar unieke wanddecoratie, dan heb ik drie favorieten uit mijn woonkamer voor je.

Goudkleurige vlinders

Deze prachtige goudkleurige vlinder zijn van het merk Delphine Plisson. Ik heb ze nu al een paar jaar en ik blijf ze geweldig vinden. Vooral als het zonlicht er op schijnt, zijn ze nog mooier. Ik heb ze met dubbelzijdig tape aan de wand vast gemaakt en dit werkt erg goed.

Krans met droogbloemen

Droogbloemen zijn al een paar jaar erg populair, maar toch blijft het nog steeds erg leuk. Het mooie aan deze krans is dat het bloemen bevat die qua kleur perfect met de rest van het interieur blenden. Een krans met droogbloemen kun je bij verschillende winkels kopen, maar je zou het ook heel gemakkelijk zelf kunnen maken met een paar wilgentakjes, droogbloemen en een lijmpistol.

Wanddoek

Dit leuke wanddoek is van Lemonwise en wat heb ik hier al veel complimenten over gehad. Het is vrij eenvoudig, maar toch erg leuk om naar te kijken. Op de overloop hebben we nog z’on wanddoek hangen, maar dan met een maan erop.

Zelf aan de slag gaan

Tenslotte is het erg leuk om zelf aan de slag te gaan en mooie wanddecoratie te maken. Ook hier zijn erg veel tutorials, DIY’s en hacks van te vinden. Vooral op Instagram, Tiktok en Pinterest kun je veel leuke ideeën vinden. En heb je kinderen, laat hun dan iets moois maken. Zo hangt erbij ons een banaan aan de wand gemaakt door mijn zoontje van 2 jaar. Ik vind hem geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *