Tips voor een netter huis met kinderen

Kinderen zijn dol op spelen. Het is ook heerlijk om te zien als ze zich goed kunnen vermaken en zich helemaal inleven in hun speelgoed…

by 

Kinderen zijn dol op spelen. Het is ook heerlijk om te zien als ze zich goed kunnen vermaken en zich helemaal inleven in hun speelgoed wereld. Maar toch is het voor jou misschien een minder mooi wereldje als je overal speelgoed om je heen ziet liggen. Daarom deel ik vandaag mijn beste tips om ervoor te zorgen dat jouw kinderen lekker kunnen blijven spelen en je toch enigszins een opgeruimd huis hebt.

Opbergruimte

Ik ben zelf dol op manden. Ze zijn heel sfeervol en er kan lekker veel in. Zo ook het kinderspeelgoed. Vooral manden met een deksel zijn ideaal, omdat je er ook niet in kan kijken. Ben je niet zo van de manden, dan zijn er ook hele leuke houten opbergmeubels, houten opbergbakken en leuke kartonnen opbergdozen. Mijn ervaring is ook dat kinderen het erg leuk vinden als ze weer hun speelgoed in de opbergbak terugvinden.

Vaste plek

Mijn tweede tip voor een netter huis met kinderen is door alles waar ze mee spelen een vaste plek te geven. Dit zorgt voor overzicht, het ruimt lekker snel op en ook jouw kinderen kunnen gemakkelijker helpen met opruimen. Je kan hiervoor plastic bakken aanschaffen die je gemakkelijk op kan stapelen. Zo heb ik een bak met klei, een bak met knutselspullen en een bak met duplo. Daarnaast heb ik één grote mand vol met “van alles wat” speelgoed en heb ik twee kleine mandjes in de speelhoek waar wat kleine dingentjes in zitten, als vliegtuigjes, auto’s en poppetjes. Op deze manier kan jouw kind de gewenste bak of mand kiezen om mee te spelen en voorkom je dat er met alles tegelijk gespeeld wordt.

Speelhoek

Ik noemde het net al. Een speelhoek is eigenlijk wel een kleine must om het netter in huis te krijgen met kinderen. Ze hebben een vaste plek voor hun spulletjes, speelgoed en om lekker te spelen en zo hou je de rest van de ruimte opgeruimde. Kinderen vind het ook erg fijn om hun eigen plekje te hebben en het staat eigenlijk ook wel heel gezellig in huis.

Benieuwd naar nog meer tips? Lees dan ook eens hoe je met een paar kleine veranderingen een groot verschil kan maken in jouw interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *