5 tips om zelfverzekerder te worden tijdens de zomer

Het is zo fijn om jezelf te “verstoppen” in een grote trui als je je onzeker voelt. Maar nu het steeds mooier weer begint te…

by 

Het is zo fijn om jezelf te “verstoppen” in een grote trui als je je onzeker voelt. Maar nu het steeds mooier weer begint te worden komt er straks een moment dat je je trui gaat vervangen voor iets luchtigers. Veel vrouwen en ook mannen worden dan wat onzeker. Vooral als je dan ook nog eens strandkleding gaat dragen. Ik weet nog erg goed dat ik mij onzeker voelde wanneer in een bikini droeg. Ik vond mijzelf dik en het liefst lag ik plat op mijn rug op mijn strandlaken. Maar als ik nu foto’s van die tijd bekijk, dan snap ik niet waar ik mij druk om maakte. Waarom zijn we zo onzeker? Zijn we toch iets te kritisch op onszelf? Daarom deel ik vandaag tips om zelfverzekerder te worden tijdens de zomer.

Wees minder kritisch over jezelf

We zijn erg kritisch over onszelf. We zien ieder vlekje, rimpeltje, hobbeltje. Maar zou je dit ook bij een ander zien? En zo ja, zou je je daar dan druk over maken? Kijk meer naar de mooie dingen aan jezelf. Een mooie lach, mooie ogen, een zachte huid, lange benen, een lieve blik.

Je bent niet de enige die onzeker is

Vaak denken we dat we de enige zijn die onzeker is, maar eigenlijk is iedereen wel eens onzeker. We zijn veel bezig met wat anderen over ons zouden kunnen denken. Oftewel, we zijn bang dat we niet goed genoeg zijn. Gek toch? tijd om hier verandering in te brengen en minder bezig te zijn met de mening van anderen.

Accepteer hoe je bent

Je bent zoals je bent. Of je nu een rare teen hebt of je wat rimpeltjes hebt. Accepteer dit. Door hier minder of niet meer mee bezig te zijn krijg je meer rust en ga je echt lekkerder in je vel zitten. En geloof mij, gelukkige mensen stralen en stralende mensen zien er mooier uit.

Wees lief voor jezelf

Door onszelf te accepteren, worden we ook gelukkiger. Zoals ik al zei zien stralende mensen en vaak mooi uit. Wees daarom lief voor jezelf, verzorg jezelf goed en leef gezond. Dit verdienen we! Ga voor lekker veel fruit, ga vaker de buitenlucht in en trakteer jezelf op een bezoekje aan de kapper of schoonheidssalon.

Genieten

Genieten is eigenlijk de perfecte basis. Doe dingen die je leuk vindt en waar je blij van wordt. Zo vind ik het heel erg leuk om naar het strand te gaan of om te zwemmen met mijn kinderen. Na de zwangerschappen ziet mijn lichaam er anders uit en zou ik ook graag wat kilootjes lichter willen zijn. Maar dit moet het genieten niet in de weg staan. Dat is zo zonde! Niet alleen voor mijn eigen plezier, maar ook van de mensen om me heen. Geniet daarom zo veel mogelijk van leuke momenten en zet je onzekerheid aan de kant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *