Wat zijn de herfsttrends voor in 2023

De herfst komt steeds dichter in de buurt. Ik vind dit altijd wel een heel fijn seizoen. Het is sfeervol, ik hou van de kleuren…

by 

De herfst komt steeds dichter in de buurt. Ik vind dit altijd wel een heel fijn seizoen. Het is sfeervol, ik hou van de kleuren die bij de herfst passen en stiekem ben ik ook wel echt een huismus. Maar naar de zomer merk je ook gelijk dat het wat frisser en natter begint te worden. Het waait meer en de zon maakt veel minder uurtjes. Des te fijner is het dan om het in huis weer extra gezellig te maken. Kaarsjes, warme stoffen en de gordijnen dicht. Daarom heb ik een aantal hele mooie herfsttrends van 2023 onder elkaar gezet die je gelijk toe kan passen op jouw interieur. Dus ben je op zoek naar mooie inspiratie op het gebied van herfsttrends? Kijk dan mee!

Interieur Herfsttrends 2023

Herfsttrend 1: Warme kleuren en herfstkleuren

Zodra de herfst begint zie je de natuur veranderen in de mooiste herfstkleuren. Deze prachtige warme kleuren passen ook perfect in het interieur. Ieder jaar zie je deze herfsttrend weer voorbij komen en het veranderd gewoon niet. Bruintinten, rood, donker paars, oranje, donker groen en oker geel, met deze kleuren zit je helemaal goed.

Herfsttrend 2: Warme en verschillende stoffen en structuren

Teddy, schapenvachtjes, wol, linnen en andere zachte stoffen zijn perfect om het interieur gezelliger en sfeervoller te maken. Door verschillende stoffen en structuren met elkaar te combineren voldoet jouw interieur al snel aan de herfsttrends van 2023. Leg een lekker plaid op de bank, een schapenkleedje over een stoel en voeg er wat gezellige sierkussens aan toe. Ook een mooi wandkleed of een poef kunnen voor een fijne herfstsfeer zorgen.

Herfsttrend 3: Natuurelementen

Droogbloemen blijven populair en daarom zijn zo ook dit jaar een herfsttrend. Gedroogde hortensia’s, een tak met verkleurde bladeren, een bessentak. Maar ook een mooie krans of een enkel gedroogd takje in een klein vaasje. Haal de schoonheid van de natuur naar binnen.

Herfsttrend 4: Organische vormen

Als je kijkt naar de interieurtrends van 2023 dan zie je vooral dat organische vormen enorm populair zijn geworden. Je ziet deze vorm terug in vloerkleden, tafels, spiegels, banken en woondecoratie. Het maakt het interieur stijlvol en speels en daarom valt de trend organische vormen ook zeker onder de herfsttrends van 2023.

Maak je interieur gezellig tijdens de herfst

Naast deze mooie herfsttrends zijn er nog veel meer manieren om de herfstsfeer in huis te halen. Eén van mijn favorieten is door middel van kaarsen. Kaarsen zijn zo gezellig! En zelfs led-kaarsen zien er steeds echter uit. Bundel een paar kaarsen bij elkaar, zodat het een mooi groepje wordt. Een andere manier om de herfst in huis te halen is door meer kussens op de bank te leggen met verschillende vormen. Ik hou het vaak welk bij dezelfde tinten om rust te houden, maar door de verschillende kussentjes krijg je gelijk zin om op de bank te ploffen. Een tenslotte ben ik dol op mooi servies. Tijdens de herfst drink ik meer warme drankjes en vind ik het extra leuk om te gaan bakken. Daar hoort natuurlijk bijpassend servies bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *