Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming

Een vloer kan erg sfeerbepalend zijn in een ruimte. Het is dan ook verstandig om hier heel goed over na te denken wanneer je een…

by 

Een vloer kan erg sfeerbepalend zijn in een ruimte. Het is dan ook verstandig om hier heel goed over na te denken wanneer je een nieuwe vloer gaat aanschaffen. Er zijn veel verschillende vloeren verkrijgbaar die ieder weer bij een andere interieurstijl passen. Maar naast de stijl is het ook belangrijk om te kijken welke vloer het meest geschikt is voor de ruimte. Tegenwoordig liggen er in veel woningen vloerverwarming. Het is heerlijk om warme vloeren te hebben terwijl je door het huis heen loopt. Maar is iedere vloer geschikt voor vloerverwarming? Kan je vloerverwarming plaatsen onder iedere vloer? En welke vloer is het beste over vloerverwarming heen? Ik heb alle informatie over welke vloeren het meest geschikt zijn voor vloerverwarming opgezocht.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming

Vergeleken met radiatoren is de warmteverdeling van vloerverdeling veel efficiƫnter. De warmte wordt verdeeld over de gehele oppervlakte, waardoor de ruimte lekker warm aanvoelt. Een radiator moet veel harder werken om een hele ruimte te verwarmen. Hierdoor is een radiator vaak ook tussen de 65 en 70 graden Celsius en een vloerverwarming tussen de 27 en 29 graden. Dit betekent dat het eigenlijk ook goedkoper is voor de portemonnee.

Wat zijn de nadelen van vloerverwarming

Naast dat het heel fijn is om vloerverwarming in huis te hebben en het geld kan besparen, heeft het ook nadeel. Zo is het best duur om vloerverwarming te laten installeren. Het is al gauw rond de 100 euro per vierkante meter. Daarnaast komt de vloer ook iets hoger te liggen, waardoor deuren vervangen of ingekort moeten worden.

Welke vloeren zijn het meest geschikt voor vloerverwarming?

Een vloerverwarming wordt natuurlijk geplaatst onder een vloer. Vergeleken met een radiator is het belangrijk dat de vloer goed tegen de warmte kan en ook de warmte goed doorlaat. Vloeren die het meest geschikt zijn voor vloerverwarming zijn daarom vloeren van natuursteen, gietvloeren en tegels. Deze vloeren kunnen goed tegen warmte en geleiden de warmte vanaf de verwarmingsbuizen de ruimte in. Het is hierbij wel bepalend hoe dik deze vloeren zijn. Heb je voor een dikke gietvloer gekozen of zijn de vloertegels vrij dik, dan duurt het iets langer voordat de warmte geleid is.

Wil je graag een houten vloer met daaronder vloerverwarming dan is dat ook zeker mogelijk. De meest geschikte houten vloer is gemaakt van bewerkt hout. Dit hout geleidt warmte aardig goed. Vloeren gemaakt van laminaat, rubber of vinyl kunnen ook over vloerverwarming heen gelegd worden, maar gelijken een stuk minder. Dit geldt ook voor tapijt. Weeg jezelf daarom af of het aanschaffen van vloerverwarming ook wel echt goed passen bij de wensen die je voor de vloer hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *