Zo verf je de grachtenpandjes van de Postcode Loterij in een andere kleur!

Al twee keer kon je de leuke grachtenpandjes van de Postcode Loterij ophalen. Wij doen zelf niet mee aan de Postcode Loterij, maar ik heb…

by 

Al twee keer kon je de leuke grachtenpandjes van de Postcode Loterij ophalen. Wij doen zelf niet mee aan de Postcode Loterij, maar ik heb het geluk dat ik ze via familie op mag halen. De rode huisjes spreken niet iedereen aan, maar toch blijkt het ook afgelopen december weer een succes. Ze hebben iets knus, iets gezelligs en stiekem heb ik ook een zwak voor deze huisjes. In middels heb ik al 4 grachtenpandjes. Ik vond ook de rode kleur niet heel goed in mijn interieur passen en daarom heb ik ze een kleurtje gegeven. Dit kan heel gemakkelijk, dus ik vertel graag hoe ik dit gedaan heb.

Ieder jaar zie je weer van die mooie witte porseleinen huisjes voorbij komen. Ze passen zo goed bij de winter! Vooral de witte huisjes van Dille & Kamille vind ik erg mooi en toch heb ik er nooit eentje aangeschaft. Nu hoeft dit ook niet meer, aangezien deze 4 van de Postcode Loterij ook een mooi kleurtje hebben gekregen. Ik ben niet voor wit gegaan, maar net een beetje beige. Dit vind ik net wat mooier. Maar je zou de grachtenpandjes natuurlijk ook een hele andere kleur kunnen geven.

De Grachtenpandjes Verven

Maak de huisjes eerst goed schoon door ze te ontvetten. De verf die ik gebruikt heb is lakverf van de Gamma. Deze lakverf is kras- en stootvast. De verf heb ik aangevracby met een kleine verfroller en een klein kwastje. En de verf droogde mooi mat op.

Ik kreeg een aantal berichten dat sommige verfsoorten afbladeren. Ik heb dat niet gehad, maar ik heb ook wel twee dunne lagen aangebracht. Je hebt niet veel verf nodig. Laat het tussen de twee lagen goed drogen, zodat je de oude laag niet mee kan nemen.

Er wordt door de Postcode Loterij aangegeven dat je geen waxinelichtje in het huisje mag stoppen, maar een led-waxinelichtje moet gebruiken. Ik denk ook wel dat dit in combinatie met de verf ook niet handig is.

Ik ben blij dat ik voor een off-white / beige kleur gegaan ben. De huisjes zien er super tof uit en hebben heeft veel weg van de porseleinen grachtenpandjes van Dille & Kamille en andere merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *