Leuke tips om je tuin nog gezelliger te maken

Het voorjaar komt er weer aan! Hebben jullie er ook al weer zin in? De winterjas weer uit, sjaals weer in de kast en de…

by 
Een hoed met een hand erop van een vrouw die in een hangmat ligt en over een groen veld of haar tuin kijkt.
Bron

Het voorjaar komt er weer aan! Hebben jullie er ook al weer zin in? De winterjas weer uit, sjaals weer in de kast en de ramen weer wat vaker open. Zodra het zonnetje schijnt vind ik het heel fijn om naar buiten te gaan. De tuin is natuurlijk nog wel kaal en nat, maar toch duurt het niet lang meer voordat we er weer optimaal van kunnen genieten. En daarom geef ik een aantal leuke tips om je tuin nog gezelliger te maken.

Een hangmat

Een heerlijke zitplek in de tuin is natuurlijk wel echt fijn, maar wil je ook een plekje waar je lekker tot rust kan komen, ga dan voor een leuke hangmat. Er zijn hangmatten verkrijgbaar in verschillende kleuren en er zijn zelfs hangmatten verkrijgbaar voor twee personen. Super gezellig! Een hangmat kun je gemakkelijk aan bomen, een schuur of stevige tuinpalen bevestigen en anders is een hangmat standaard erg praktisch. Deze kun je gemakkelijk verplaatsen naar een plekje in de zon of juist in de schaduw en na de zomer kun je hem eventueel opbergen.

Een hangstoel

Wij hebben een leuke hangstoel in de woonkamer hangen. Hij hangt voor het raam van de achtertuin en dit is de perfecte plek om lekker even een kopje koffie te drinken, een tijdschrift te lezen of gezellig met iemand te bellen. Ook mijn kinderen zitten er heel veel. Ze kunnen lekker schommelen en ze passen er samen in. Heel gezellig! En zodra het straks lekker weer is, kan de hangstoel naar buiten. Wij hebben schommelhaken aan de overkapping hangen waar de hangstoel gemakkelijk aan opgehangen kan worden. Hierdoor wordt de zithoek in de tuin ook weer een stuk knusser.

Tuinkussens

Tuinkussens toevoegen aan de tuinset, loungeset, hangmat of hangstoel maakt de tuin direct heel sfeervol. Tuinkussens zijn vaak gemaakt van waterafstotend materiaal, waardoor ze beter tegen vocht kunnen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon de kussen van de bank naar buiten halen. Zolang ze niet nat worden, is er niets aan de hand.

Verlichting

Overdag heb je niet zo veel aan tuinverlichting, maar zodra het wat schemerig wordt, is het wel heel gezellig om verlichting aan te hebben. Ik vind het erg leuk om van die festivallampjes in de tuin te hebben hangen. Onder de overkapping, langs de schutting, langs de schuur, boven de tuintafel of boven de zithoek.

Tuinkleden

Tuinkleden worden steeds populairder. Een vloerkleed in de tuin zorgt er, net als in de woonkamer, voor dat de zithoek knusser en gezelliger aanvoelt. Er zijn verschillende waterafstotende tuinkleden verkrijgbaar, maar als de tegels goed droog zijn, dan zou je bijvoorbeeld ook een leuk juten vloerkleedje bij de Action kunnen kopen.

Bijzettafeltjes

Bij een loungeset voor in de tuin zit vaak standaard een bijzettafeltje geleverd. Dit zijn vaak prima tafeltjes, maar vaak gemaakt van hetzelfde materiaal als de loungeset. Wil je het nog extra gezellig maken dan zou je deze kunnen vervangen voor één of meerdere bijzettafeltjes. Leuke kaarsjes, vaasjes of bloempotjes erop en de tuin wordt nog gezelliger!

One comment

  1. Leuke tips Iris! Ik kan niet wachten op het mooie weer ❤️ Komend weekend ga ik mijn terras een beetje klaarmaken 🙂 Wil ook nog graag een mooi buitenkleed en een hangmat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *