Wij gingen naar Nijntje de musical

Afgelopen zondag gingen we naar nijntje de musical. Het was voorjaarsvakantie en aangezien Nora over twee weken naar de Basisschool gaat, leek het mij leuk…

by 

Afgelopen zondag gingen we naar nijntje de musical. Het was voorjaarsvakantie en aangezien Nora over twee weken naar de Basisschool gaat, leek het mij leuk om een speciaal uitje te plannen. Ik had al meerdere musicals voorbij zien komen, maar iedere keer twijfelde ik toch om heen te gaan. Zouden mijn kinderen het wel echt leuk vinden? Zouden ze zo lang wel kunnen blijven zitten? En is het het geld wel echt waard? Eerlijk is eerlijk, het theater is niet goedkoop. Voor een kindermusical betaal je namelijk niet alleen kaartjes voor je kinderen, maar ook voor jezelf. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je vrij zeker wilt weten dat jouw kinderen de musical leuk gaan vinden. Om dit te testen zocht ik een paar video’s op via Youtube en ja hoor, de liedjes uit nijntje de musical vielen direct in de smaak. Nora van bijna 4 jaar en Tim van 2,5 jaar dansten uitbundig de kamer door. De musical is natuurlijk anders dan de geïllustreerde nijntje, maar toch vonden ze het net zo leuk!

Dit gaf mij de doorslag om kaartjes voor nijntje de musical te bestellen. Nora keek er heel erg naar uit. Ze bleef de video’s op Youtube kijken en kende de meeste liedjes in middels al bijna uit haar hoofd. Ook Tim kreeg er zin in, maar toch hield ik er rekening mee dat hij de musical niet volledig vol ging houden. Maar goed, als hij het niet meer leuk vond, dan kon mijn man of ik samen met hem de zaal verlaten.

Daar gingen we! Bij binnenkomst werd Nora steeds enthousiaster. Even moesten we voor de dichte zaaldeuren wachten, maar toen we de deuren eenmaal binnenstappen keken mijn kinderen hun ogen uit. Een grote zaal, een heleboel lampen en natuurlijk het podium met de grote rode gordijnen. Dit maakte al enorm veel indruk.

nijntje de musical theatervoorstelling
meisje kijkt nijntje de musical theatervoorstelling

We zochten onze zitplekken op en voor we het wisten gingen de grote rode theatergordijnen open. Als kind word je direct meegenomen in het verhaal. Het is erg laagdrempelig en heel herkenbaar voor kinderen. “Op vakantie gaan”, “de eerste schooldag”, “de verjaardag van nijntje”, “het kinderfeestje”. Het wordt erg leuk en enthousiast gespeeld door een klein groepje acteurs en door de vrolijke liedjes kan het niet anders dan dat je kind aandachtig blijft kijken.

Zoals verwacht vond Nora de nijntje musical geweldig! Aandachtig luisterde ze naar het verhaal en zodra er een liedje begon, kon ze niet meer stil zitten. Het was zo leuk om haar zo blij te zien! Haar ogen straalden, ze had een grote lach op haar gezicht en iedere keer keek ze naar ons om te kijken of wij ook zagen wat zij zag. Ze vond het zó leuk en wilde het liefst nog een keer zien.

Ook Tim genoot. Tijdens de voorstelling zat Tim dromerig op de schoot van mijn man naar de musical van nijntje te kijken. Ik kon niet heel goed peilen of hij het heel erg leuk vond, maar aandachtig bleef hij kijken. Halverwege besloot hij op te springen en staand naar de musical te kijken. Ook danste hij tijdens de liedjes. Het was duidelijk dat ook hij het heel erg leuk vond! Maar toen de nijntje musical afgelopen was, moest hij in eens ontzettend huilen. Hij was ontroostbaar en kon alleen maar zeggen “Nog een keer nijntje!”. Dit ging door tot halverwege onze autorit terug naar huis. Hij wilde de musical zo graag nog een keertje zien! Het was toch wel een beetje zielig om hem zo verdrietig te zien. Maar één ding was zeker; de musical was een groot succes!

We zijn nu een paar dagen verder en iedere dag willen Tim en Nora de foto’s en video’s van de musical terug zien. Het liefst zouden ze nog een keertje naar de musical van nijntje willen, maar ik zag ook dat het nijntje museum vernieuwd is. Het lijkt me heel gezellig om met de trein naar Utrecht te gaan. Mijn kinderen zijn nog niet eerder met de trein geweest en zijn hier erg benieuwd naar. En dit treinreisje kunnen we dan perfect combineren met het vernieuwde nijntje museum. Klinkt als een gezellig dagje toch?

Nijntje de musical

Momenteel is nijntje nog een aantal keren in verschillende theaters te zien. Ik kan het iedereen aanraden om er naar toe te gaan. Door de primaire kleuren, herkenbare podium attributen, de vrolijke karakters en de liedjes weet ik namelijk zeker dat ieder kind deze musical leuk zal vinden! Voor alle informatie en de speellijst van nijntje de musical kun je kijken op www.nijntjedemusical.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *