15x Populaire kinderprogramma’s van de Jaren 90

Ik ben zelf geboren in de Jaren 90 en stiekem blijven die dingen die je als kind mee maakte toch altijd speciaal. Zo kon ik…

by 

Ik ben zelf geboren in de Jaren 90 en stiekem blijven die dingen die je als kind mee maakte toch altijd speciaal. Zo kon ik er erg van genieten om lekker kinderprogramma’s te kijken. Nu was het niet zo dat je op iedere moment van de dag jouw favoriete kinderprogramma aan kon zetten, omdat er geen Youtube, Netflix, etc was. In plaats daarvan moest je wachten totdat het kinderprogramma op televisie kwam of moest je een videoband kopen / huren. Gelukkig werden de populairste kinderprogramma’s van de Jaren 90 wel ’s morgens uitgezonden en rond etenstijd. Dit waren de moment waarop je als kind graag televisie keek. Nog net eventjes voordat je naar school ging of net voordat het eten op tafel stond. Het leek mij leuk om weer even terug in de tijd te gaan en uit te zoeken wat de leukste kinderprogramma’s van de Jaren 90 waren. En dat is gelijk! Ik heb een tof lijstje kunnen maken.

15x De leukste kinderprogramma’s van de Jaren 90

1. Villa Achterwerk

Villa Achterwerk was iedere avond op televisie. Er werden tijdens dit kinderprogramma een aantal losse programma’s uitgezonden waarbij iedere keer een andere samenstelling was. Denk aan programma’s als Zaai, Buurman en Buurman, Lunatik en Madelief. Er zaten ook een paar programma’s tussen waarvan ik hoopte dat ze niet uitgezonden werd. Voorbeelden hiervan waren Roos en haar mannen en Rembo & Rembo. Villa Achterwerk was daarom voor mij een Kinderprogramma dat de ene keer leuk was en de andere keer niet.

2. De Droomshow

De Droomshow was een spannende spelshow waar twee teams het tegen elkaar opnamen.

3. Barbapapa

4. Sesamstraat

Sesamstraat kennen we allemaal wel. Het is nog steeds op TV, maar dit zijn herhalen. Het blijft leuk om naar Tommie en Ieniemienie te kijken. En wat dacht je van Bert en Ernie.

5. Ernst, Bobbie en de rest

6. Telekids

7. Tiktak

8. Bassie en Adriaan

9. Pieter Post

10. Ik Mik Lorenland

11. Pippi Langkous

12. Koekeloere

13. Alfred Jodocus Kwak

14. De Smurfen

15. Pokémon

Hoeveel van deze leuke kinderprogramma’s uit de Jaren 90 kende jij nog? En keek je ook zo graag televisie? Vooral op het moment dat je eigenlijk naar bed moest, was het toch best wel lastig dat je geen tv meer kon kijken.

Het is leuk om te zien dat de kinderen van nu ook nog wel een aantal van deze kinderprogramma’s kijken. Sommige programma’s zijn in een “nieuw jasje” gestoken. Heel leuk om te zien, maar de originele kinderprogramma’s blijven voor mij toch altijd het aller leukst!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *