21x De leukste tekenfilms van de jaren 90

Tijdens de jaren 90 waren er enorm veel leuke tekenfilms te bekijken. Deze tekenfilms kwamen op televisie en konden niet gestreamd worden. Je moest daarom…

by 
Tekenfilms jaren 90

Tijdens de jaren 90 waren er enorm veel leuke tekenfilms te bekijken. Deze tekenfilms kwamen op televisie en konden niet gestreamd worden. Je moest daarom weten wanneer jouw favoriete tekenfilm op de tv kwam om te voorkomen dat je ‘m ging missen. Vooral ’s morgens voordat je naar school ging of nadat je weer terug van school gekomen was kun je vaak een hele reeks aan leuke tekenfilms uit de jaren 90 bekijken. Maar welke waren nu erg populair? Weet jij de namen nog? Ik heb een lijstje gemaakt met de 25 leukste tekenfilms van de jaren 90. Hier komen ze!

1. BOBBY’S WERELD

Bobby’s wereld vond ik heel erg leuk om te kijken. Een vier jarig jongetje beleefde veel avonturen door zijn fantasie te gebruiken. Hij krijgt regelmatig een aai over de bol van oom Ted en maakt enorm veel plezier samen met zijn hond Roger. En wist je dat Bobby’s Wereld nummer 1 van de leukste tekenfilms van de jaren 90 was?


2. RATJETOE

Als je de baby’s uit Ratjetoe ziet, dan weet je gelijk weer wat het was. De vier baby’s Tommy, Dickie en tweeling Phil en Lil beleefden de grootste avonturen, maar werden ook regelmatig geplaagd door grote zus Angeliekje.


3. DOUG

Doug is een 11 jarige jongen die een dagboek bijhoudt. De dingen die hij op school, met zijn vrienden of daarbuiten meemaakt schrijft hij in het dagboek. Van het hebben van slecht kapsel tot aan dansles. Het is heerlijk om naar te kijken.


4. SHIN CHAN

Zodra je Shin Chan ziet weet je weer wie het is. Dat 5-jarige jongetje die zijn blote billen liet zien. Het was een Japanse anime serie en erg populair tijdens de jaren 90. Het was vaak een behoorlijk irritant ventje dat graag naar vrouwen keek. Maar als kind vond je dit toch wel heel erg grappig.


5. DINO BABIES

Dino baby’s spelen, want ze hebben alle tijd. Het is een groepje van vier jongens en een hele lieve meid. Dino Baby’s over een paar jonge dino’s; Stefan, Thomas, Maarten, Frankje, Dak en Linda. Ze hebben allemaal hun eigen leuke karakter. Zo is Thomas de verhalen verteller van de groep. Hier worden de afleveringen vaak op gebaseerd. De verhalen gaan meestal over bekende sprookjes, maar worden net een beetje veranderd door het commertaar van dino Linda. Het is een hele lieve serie, waar je geen genoeg van kon krijgen.


6. LIFE WITH LOUIE

Life with Louie gaat over stand-up comedian Louie Anderson die vertelt over zijn jeugd. HIj was een kind dat erg dik en lui was. Hij was verliefd op Jeannie Harper en beleefd vele avonturen samen met Mike Grunewald.


7. THE MAGIC SCHOOL BUS

The Magisch School Bus was niet alleen geweldig om naar te kijken, maar was ook nog eens leerzaam. Een groep kinderen gaat samen met juf Frizzle verschillende schoolreisjes maken met de magische schoolbus. De bus kan veranderen in allerlei vormen en gedaantes, waardoor de kinderen overal komen en erg veel ontdekken.


8. POKEMON

Pokémon was misschien wel de meeste populaire tekenfilms van de jaren 90. Iedere keek het. Er was van alles van te koop en natuurlijk speelde iedereen met de bekende pokémon kaarten. Deze tekenfilm wordt nog steeds erg veel gekeken. Het verhaal erachter is ook erg leuk. Het begon namelijk als een spel, genaamd Pocket monsters. Het is bedacht door Satoshi Tajiri die het erg leuk vond om insecten te zoeken. Hieruit kwam het idee om “pocket monsters” te gaan vangen. Vervolgens was het spel een succes en werd de serie gemaakt.


9. HEY ARNOLD!

Bij het noemen van de naam van deze bekende tekenfilm uit de jaren 90 weet je waarschijnlijk gelijk al wat het was. “Hey Arnold!” werd tijdens de serie regelmatig geroepen. Arnold is een weeskind dat opgroeit in een pension bij zijn grootouders. De huurders zijn niet zo heel leuk en daarom gaat Arnold vaak naar zijn vrienden toe. Zijn vrienden zijn Gerald, Harold, Sid en Stinky. Tijdens de serie komt ook Helga in beeld. Zij is een ster in het plagen van Arnold, maar is eigenlijk erg verliefd op hem.


10. PRINCESS SISSI

De tekenfilm Princess Sissi is gebaseerd op de gelijknamige serie van vroeger. Het gaat over een boerin die verliefd wordt op de kroonprins van Oosterijk. Tijdens de serie word Sissi prinses en uiteindelijk trouwt zo ook nog eens met Franz. Een mooi liefdesverhaal.


11. Beugelbekkie

Beugelbekkie is Sharon Spitz. Een blond meisje met een beugel. Deze beugel is geen gewone beugel, maar een soort van magische beugel. Echter werkt de beugel vaak niet mee, waardoor ze in lastige situaties terecht komt. Beugelbekkie is tijdens de tekenserie verliefd op Aron, die ook verliefd op haar is. En samen met haar vriendin Maria maken ze veel leuke avonturen op school en buiten school mee.

12. David De Kabouter

David de Kabouter is nog net iets ouder dan de jaren 90, maar werd ook zeker in de jaren 90 veel gekeken. Het kaboutertje is gebaseerd op de boeken van de Nederlander Rien Poortvliet. David de Kabouter en zijn vrouw Lisa komen in verschillende situaties die veroorzaakt worden door de trollen. De vier trollen heten Pot, Pat, Poppie en Hollie en zorgen voor veel onrust bij de kabouters en de rest van de dieren in het bos.

13. Dennis De Bengel

Nog een bekende tekenfilm van de jaren 90 was Dennis de Bengel. Deze kinderserie gaat over Dennis the Menace, een drukke jongen die vaak in de problemen komt.

14. Winnie De Poeh

Winnie de Poeh is vandaag de dag nog steeds erg populair. Dit lieve beertje beleeft samen met zijn vrienden Teigertje, Konijn, Knorretje, Iejoor, Uil, Kanga, Roe en natuurlijk Janneman Robinson vele avonturen. Winnie de Poeh is dol op honing en maakt leuke, schattige avonturen mee. Af en toe ontstaan er kleine problemen die ze samen oplossen.

15. What’s With Andy?

Andy is een jongen dat het erg leuk vindt om grappen uit te halen in zijn saaie woonplaats. Hij is erg verlieft op Lori Mackney, waar hij graag het hart van wil veroveren. Ook Lori vind Andy leuk, maar doordat hij iedere keer van die grappen uithaalt, houdt ze hem toch wel wat op afstand.

16. Rocket Power

Otto Rocket en zusje Reggie Rocket wonen aan de kust. Samen met twee vrienden Rodriquez (Twister) en Sam (The Squid) vinden ze het geweldig om verschillende sporten uit te voeren. Hun favoriet is skateboarden en surfen. Gelukkig kan dit heel goed op de plek waar ze wonen.

17. De Smurfen

Wie kent die blauwe wezentjes niet. In het smurfendorp wonen veel smurfen. Kleine smurf, grote smurf, brilsmurf, smurfin en ga nog maar even door. Ze zijn erg op hun hoede, want Gargamel en kat Azrael zijn altijd van plan om de smurfen te vangen. Dit levert hele spannende avonturen op.

18. The Kids From Room 402

Room 402 is het klaslokaal op een basisschool. Juf Graves geeft les aan de klas en aan het einde van iedere aflevering komt er een (levens)les naar voren. Hierdoor is het ook een leerzame tekenfilm geweest tijdens de jaren 90.

19. Babar De Olifant

Babar de Olifant was een fijne tekenfilm tijdens de jaren 90 om naar te kijken. Het ging over een olifantenfamilie. Babar is de koning van de olifantenfamilie.

20. Budgie De Kleine Helicopter

Badhie de kleine helicopter is een schattige helicopter die samen met Pippa, Chuck en Leonard spannende avonturen beleeft. Vooral voor jonge kinderen is dit een hele leuke tekenfilm van de jaren 90.

21. Totally Spies!

Totally Spies! vond ik heel erg “cool”. Drie meiden, Clover, Alexandra en Samantha) op een middelbare school, die eigenlijk spionnen waren van organisatie WOOHP en af en toe een belangrijke missie kregen. Ze kregen hiervoor een video oproep van Jerry via een make-up doosje. Zo gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *