6 handige tips: Zo heb je het minder koud

Oh man, wat was het wennen toen er vanmorgen in eens sneeuw lag. Aan de ene kant vind ik het leuk, maar aan de andere…

by 

Oh man, wat was het wennen toen er vanmorgen in eens sneeuw lag. Aan de ene kant vind ik het leuk, maar aan de andere kant is het ook direct zo koud. En nee, kou is niet mijn ding. Maar helaas kennen we in Nederland vier seizoenen die graag van zich laten horen. En kunnen we er niet onderuit dat het de komende maanden koud zal zijn. Daarom is het verstandig om goed voorbereid te zijn en ervoor te zorgen dat je het zo min mogelijk koud zal hebben. Hoe? Met de volgende tips!

Warme jas en winteraccessoires

Het is misschien een investering, maar een dikke winterjas gaat je veel gemakkelijker de winter door helpen. Koop een goede warme winterjas en je hebt er jaren plezier van. Voeg er ook nog een lekkere zachte sjaal, een (niet kriebelende) muts en het liefst van die lekkere wanten aan toe. Voor mijn kinderen heb ik snowboots gekocht. Ook dit is zo fijn om tijdens de winter te dragen!

Een legging of maillot onder je broek

Zit je veel op de fiets dan worden jouw benen vast snel koud. Draag een legging of maillot onder je broek en je heb het veel minder koud. En niemand die het door heeft.

Voldoende vitamines

Waarschijnlijk voel je je tijdens deze maanden minder energiek. Het is dan ook erg belangrijk om voldoende vitamines binnen te krijgen. Ga voor multi vitamines en met name voor vitamine D.

Gember

Je moet er van houden, maar volgens de Chinese geneeskunde zorgt gember ervoor dat je lichaam een beetje verwarmd. Gember kan je toevoegen aan je eten, maar je kan er ook thee van maken.

Elektrische deken

Nu we de kachel wat minder snel hoger zitten is het extra lekker om onder een elektrisch deken te kruipen. Gebruik hem op de bank of leg hem onder je hoeslaken van je bed.

Voetenbad

Wanneer je in een koude ruimte bent zullen jouw voeten waarschijnlijk als eerste koud gaan worden. Neem daarom een voetenbadje. Volgens de Chinezen zitten er onder je voeten verschillende punten die je hele lichaam prikkelen. Op deze manier wordt je hele lichaam verwarmd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *