6 handige tips: Zo heb je het minder koud

6 handige tips: Zo heb je het minder koud. Oh man, wat was het wennen toen er vanmorgen in eens sneeuw lag. Aan de ene…

by 
thee kop sjaal kaars koud buiten

6 handige tips: Zo heb je het minder koud. Oh man, wat was het wennen toen er vanmorgen in eens sneeuw lag. Aan de ene kant vind ik het leuk, maar aan de andere kant is het ook direct zo koud. En nee, kou is niet mijn ding. Maar helaas kennen we in Nederland vier seizoenen die graag van zich laten horen. En kunnen we er niet onderuit dat het de komende maanden koud zal zijn. Daarom is het verstandig om goed voorbereid te zijn en ervoor te zorgen dat je het zo min mogelijk koud zal hebben. Maar hoe kun je er nu echt voor zorgen dat je het minder koud hebt en gemakkelijker de winter doorkomt? Met de volgende tips!

Warme jas en winteraccessoires

Het is misschien een investering, maar een dikke winterjas gaat je veel gemakkelijker de winter door helpen. Een lange winterjas is net wat warmer dan een korte winterjas en ook is een capuchon soms heel erg fijn om een koude nek te voorkomen. Een winterjas met rits is vergeleken met een omslag winterjas of een winterjas met knopen vaak ook warmer. Koop een goede warme winterjas en je hebt er jaren plezier van. Voeg er ook nog een lekkere zachte sjaal, een (niet kriebelende) muts en het liefst van die lekkere wanten aan toe. Voor mijn kinderen heb ik snowboots gekocht. Ook dit is zo fijn om tijdens de winter te dragen! Bekijk ook onze blog over leuke winter outfits!

Een legging of maillot onder je broek

Zit je veel op de fiets dan worden jouw benen vast snel koud. Draag een legging of maillot onder je broek en je heb het veel minder koud. En niemand die het door heeft. Het is een heerlijk zacht extra laagje dat vooral ook erg fijn is wanneer je een broek met wijde pijpen draagt. De koude lucht komt hierdoor niet in aanraking met jouw huid.

Voldoende vitamines

Waarschijnlijk voel je je tijdens deze maanden minder energiek. Het is dan ook erg belangrijk om voldoende vitamines binnen te krijgen. Ga voor multivitamines en met name voor vitamine D. Het is een vitamine dat je van nature door de zon binnen krijgt, maar doordat de zon minder fel is tijdens de herfst, winter en lente, is het goed om het extra binnen te krijgen door middel van voedingssupplementen. Je kunt het gewoon kopen bij de drogist.

Gember

Je moet er van houden, maar volgens de Chinese geneeskunde zorgt gember ervoor dat je lichaam een beetje verwarmd. Gember kan je toevoegen aan je eten, maar je kan er ook thee van maken. Net als muntthee is ook gemberthee erg populair. Ga eens naar de markt of supermarkt en koop een klein stukje gember om te kijken of jij het lekker vindt.

Elektrisch deken

Nu we de kachel wat minder snel hoger zetten is het extra lekker om onder een elektrisch deken te kruipen. Gebruik hem op de bank of leg hem onder je hoeslaken van je bed. Het is vooral zo fijn om in een warm bed te stappen. Nu wij zonnepanelen hebben, zit ik er zeker aan te denken om weer een elektrisch deken aan te schaffen. Als we ’s middags thuis komen van school en het heel koud hebben, kunnen we gezellig even opwarmen door middel van een elektrisch deken.

Voetenbad

Wanneer je in een koude ruimte bent zullen jouw voeten waarschijnlijk als eerste koud gaan worden. Neem daarom een voetenbadje. Volgens de Chinezen zitten er onder je voeten verschillende punten die je hele lichaam prikkelen. Op deze manier wordt je hele lichaam verwarmd. En ja, het is natuurlijk ook erg fijn om even een voetenbadje te nemen. Je voeten worden er heerlijk zacht en schoon door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *