Dit zijn dé voordelen van een wollen dekbed

Zodra de dagen korter worden, lijkt het ook ineens dat het een stuk kouder is. We gaan meer binnen zitten en ook ´s nachts merken…

by 
poes kat in wollen dekbed

Zodra de dagen korter worden, lijkt het ook ineens dat het een stuk kouder is. We gaan meer binnen zitten en ook ´s nachts merken we veel verschil. En vooral nu we wat meer om onze gasrekening moeten denken zetten we allemaal de thermostaat wat lager of eerder uit. Het is dan extra fijn als je een heerlijk warm bed hebt. Er zijn verschillende soorten dekbedden verkrijgbaar. De ene is dik, de ander is dun, nog weer een andere is licht en dan heb je ook nog van die verzwaarde dekbedden. Daarnaast kunnen dekbedden van verschillende materialen gemaakt zijn. De meesten mensen hebben een synthetisch dekbed, maar heb je al eens onder een wollen dekbed gelegen? We hebben 10 voordelen van een wollen dekbed onder elkaar gezet.

10x Voordelen van een wollen dekbed

1. Wol is een duurzaam product

Wol is afkomstig van schapen. Het is een duurzaam product, omdat het op een diervriendelijke manier wordt gewonnen. Schapen dienen geschoren te worden zodra het voorjaar is. Het is zonde om dit heerlijke vachtje niet te gebruiken. De wol groeit vanzelf weer aan en tegen het najaar houden schapen hun lekkere warme jas weer aan.

2. Wol is milieuvriendelijk en recyclebaar

Wol is een natuurproduct en is voor 100% te recyclen. Dekbedden van synthetische stoffen zijn moeilijk af te breken.

3. Geen schimmelvorming

Wol is ideaal als je snel last van allergie hebt. Het is namelijk bijna onmogelijk dat er schimmelvorming in wol ontstaat. Dit komt doordat wol goed ventileert, waardoor de temperatuur en vochtgehalte te laag is voor schimmels.

4. Huisstofmijt

Huisstofmijt gaat niet snel in wol zitten. En al helemaal niet als je je dekbed af en toe even goed laat luchten.

5. Wol is een goede isolator

Wol bestaat uit een soort van krullen die ervoor zorgen dat lucht beter vastgehouden wordt. En doordat de lucht goed vast gehouden wordt, blijf je ook warmer.

wollig schaap kijkt in camera

6. Zelfde vorm

Het leuke aan wol is dat het snel weer in de oorspronkelijke vorm gaat. Het heeft veel veerkracht.

7. Wol heeft een hoog absorptievermogen

Tijdens het slapen verlies je erg veel vocht. Wol neemt het vocht gemakkelijk op en laat het vervolgens verdampen. En juist dit zorgt ervoor dat je een fijn bed blijft houden en comfortabel slaapt.

8. Wol is zelfreinigend

Wol bevat lanoline. Dit is een bacteriewerend en vuilafstotend stofje / vet dat zichzelf reinigt. Dit is trouwens ook ideaal als je een wollen vloerkleed hebt.

9. Wol is brandvertragend

Wol heeft een hoog stikstofgehalte, een hoog vochtgehalte en een hoge ontbrandingstemperatuur, waardoor het erg brandvertragend is.

10. Wol gaat lang mee

Heb je een wollen dekbed, dan heb je waarschijnlijk niet snel meer een nieuw dekbed nodig. Het gaat heeeel wat jaren mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *