Leuke tips om je nog mooier te voelen!

Leuke tips om je nog mooier te voelen We willen ons allemaal heel graag mooi voelen. En toch zijn we niet altijd tevreden met onszelf….

by 
vrouw danst in grasveld bos roze kleding

Leuke tips om je nog mooier te voelen

We willen ons allemaal heel graag mooi voelen. En toch zijn we niet altijd tevreden met onszelf. We vergelijken ons met anderen en eigenlijk is dat best raar als je je bedenkt dat iedereen anders is. We mogen daarom zeker wel wat meer van onszelf gaan houden. Dat verdienen we! En om onszelf toch nog iets mooier te laten vinden heb ik een aantal leuke tips onder elkaar gezet om je nog mooier te voelen. Hier komen de tips!

Rechtop staan

Je houding kan erg bepalend zijn in wat je uit wilt stralen. Loop je rechtop dan kom je veel zelfverzekerde over dan wanneer je wat in elkaar gezakt loopt. We zijn vooral geneigd om een beetje een bolle rug te maken en onze schouders te laten hangen. En ook zitten we vaak een beetje krom. Let daarom eens goed om je houding. Je lijkt hierdoor niet alleen zelfverzekerder, maar ook langer, slanker en het is goed voor je lichaam. Dit kun je ook oefenen door even voor de spiegel te staan. Dit werkt ook erg goed wanneer je badkleding aan hebt. Meestal voelen we ons nog net wat onzekerder wanneer we badkleding dragen en gaan we wat meer in elkaar zitten. Maar doe dit juist niet. Leun wat meer naar achter en sta goed rechtop. Het maakt echt verschil.

Straal

Stralende mensen worden vaak gezien als mooie mensen. Door te genieten kom je sneller opgewekt over. Lachende mensen komen vaak ook zelfverzekerder over, dan mensen die wat gesloten overkomen. Geniet van de dag, de natuur, de leuke dingen om je heen. Laat je niet beïnvloeden door negatieve gedachten of mensen, maar wees het zonnetje!

Voeding en water

Vermijd suikers die je even een oppepper geven. Ga voor lekkere, gezonde dingen doe je lichaam niet alleen goed doen, maar ook je huid, haar en nagels mooi maken. Na mijn zwangerschappen was ik vooral geneigd om veel suikers te eten. Wanneer ik energie nodig had, dan greep ik snel naar iets zoet. Heel erg lekker en dit werkte ook wel even, maar daarna val je toch in een soort van dipje. En ook dit is niet echt een handige manier om je mooier te voelen.

Lichaamsverzorging

Wanneer je je “vies” voelt, voel je je gelijk ook minder zelfverzekerd. Maak jezelf mooi en laat jezelf lekker ruiken. Ga regelmatig onder de douche, was je gezicht, verzorg je haar en trakteer jezelf eens op een fijn beautyproduct. De combinatie van goede lichaamsverzorging, op je houding te letten en jezelf laten stralen is de perfecte basis om je mooi te voelen.

Mooi haar

Een bezoekje aan de kapper is helemaal niet verkeerd. Een nieuw of bijgewerkt kapsel zorgt er meestal voor dat je je weer mooier gaat voelen. Je haar valt mooier en gemakkelijker in model en het ziet er gezonder uit. Je hebt hierdoor minder tijd nodig om jezelf mooier te laten voelen.

Vriendelijk

Wees vriendelijk naar een ander. Het klinkt heel vanzelfsprekend, maar toch zijn we de laatste jaren een beetje egoïstisch geworden. We leven meer in onze eigen bubbel, staan minder snel klaar voor een ander en dat terwijl het juist zo fijn is om met elkaar te genieten. Deel wat vaker een complimentje uit, houdt de deur voor iemand open of laat iemand voor gaan bij de kassa. Het zijn kleine dingen die veel kunnen betekenen.

Zelfverzekerd

Door van jezelf te houden, ga je automatisch meer stralen. Je bent trots op wie je bent en dat mag ook! Iedereen heeft onzekerheden. Maar accepteer het en probeer te zijn wie je wilt zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *