Motivatie voor het nieuwe jaar

Heb jij goede voornemens voor dit nieuwe jaar? Vaker leuke dingen doen, gezonder leven, meer tijd doorbrengen met je vrienden, familie of gezin? Er zijn…

by 
motivatie voor het nieuwe jaar

Heb jij goede voornemens voor dit nieuwe jaar? Vaker leuke dingen doen, gezonder leven, meer tijd doorbrengen met je vrienden, familie of gezin? Er zijn heel wat goede voornemens te bedenken, maar wist je dat het erg belangrijk is om lekker in je vel te zitten voordat je je goede voornemens echt kan realiseren? Wanneer je goed in je vel zit, heb je ook meer zin om met nieuwe dingen aan de slag te gaan of met de laatste loodjes van bijvoorbeeld een project of studie bezig te gaan. Maar hoe zorg je ervoor dat je lekkerder in je vel gaat zitten? En waar haal je de extra energie vandaan om hieraan te werken? Om je te helpen heb ik een paar hele slimme tips onder elkaar gezet waardoor je goed gaat beginnen, zodat het een heerlijk jaar voor je gaat worden.

Motivatie voor het nieuwe jaar – Zo begin je het jaar extra goed

Slapen

Eén van de belangrijkste dingen om lekker in je vel te zitten, om je zo goed mogelijk te kunnen focussen en om zo veel mogelijk uit je dag te kunnen halen is door voldoende te slapen. Slapen tijdens de wintermaanden is juist heel erg fijn, dus maak daar gebruik van. Ga niet te laat naar bed. Je lichaam geeft vanzelf aan wanneer het moe wordt en slaap nodig heeft. Luister hier goed na. Daarnaast is het ook verstandig om rond de zelfde tijd naar bed te gaan en op te staan. Je zal zien dat je lichaam hier aan gaat wennen en je ’s morgens ook gemakkelijker te bed uit kan komen. Het zou tijdens de wintermaanden kunnen dat je misschien te weinig vitamine D binnen krijgt, omdat er minder zon is. Eventueel zou je dit bij kunnen slikken door middel van een voedingssupplement. Vitamine D zorgt ervoor dat je meer energie krijgt.

Wees lief voor jezelf

We weten het eigenlijk allemaal wel dat we goed voor onszelf moeten zorgen, maar toch mag het vaak wel wat meer. Even een dagje helemaal niets doen, lekker lang onder de douche of in bed, wat vrije momenten plannen in je agenda of lekker lang uitslapen. Luister naar je lichaam. Ben je moe, pak je rust. Heb je geen zin in een bepaalde afspraak, verplaats hem dan. Er zijn al enorm veel verplichtingen, dus even een momentje voor jezelf is heel belangrijk. Bedenk je waar je blij van wordt en ga dat eens doen.

Wees lief voor anderen

Door lief voor anderen te zijn, zal je zien dat er een soort van wisselwerking ontstaat. Er ontstaat positiviteit, warmte en gezelligheid. Omring je met dierbare mensen, maar wees ook lief voor onbekenden. Door op deze manier in het leven te staan, zal je er zelf ook van stralen en genieten. Probeer het eens uit door iemand spontaan een complimentje te geven, extra vriendelijk te zijn wanneer je bij de kassa staat, iemand op te bellen om gewoon even bij te kletsen of een klein cadeautje mee te brengen (bosje bloemen of een lekker taartje om samen op te eten. Het maakt het leven nog gezelliger en feestelijker. En je zal zien dat je hierdoor echt lekker in je vel gaat zitten en nog gemotiveerder raakt om andere dingen te gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *