10x Zo leuk is een vakantiehuisje in Zouteland, Zeeland

Vorige week zijn we een weekje naar Zeeland geweest. We hadden een vakantiehuisje met een grote tuin op loopafstand van het strand en dit was…

by 

Vorige week zijn we een weekje naar Zeeland geweest. We hadden een vakantiehuisje met een grote tuin op loopafstand van het strand en dit was volop genieten. Als kind ging ik hier jaarlijks naar toe en wat heb ik daar mooie herinneringen aan. Zeeland voelt voor mij echt als vakantie en met name het plaatsje Zoutelande. Voor ons was een strandvakantie erg bijzonder, omdat we helemaal in Drenthe wonen en nog steeds vind ik het geweldig om naar de kust te gaan. Bij het zien van de zee en het strand krijg ik gelijk het ultieme vakantie gevoel. En des te leuker is het dat ik dit nu ook samen met mijn kinderen kan beleven. Vorige week ben ik er samen met mijn eigen gezinnetje geweest en het voelde zo vertrouwd. Het leek mij daarom leuk om met jullie te delen waarom ik een vakantie in Zeeland zo geweldig vind. Dus mocht je Zeeland nog niet kennen, scroll dan gezellig door.

Gezellige kustplaatsjes

Zoutelande is een klein, maar vooral heel gezellig kustplaatsje. Je hebt er winkeltjes, terrassen en natuurlijk een prachtig strand. Daarnaast worden er tijdens de zomermaanden veel leuke activiteiten georganiseerd. Maar wist je dat er nog veel meer leuke kustplaatjes in de buurt van Zoutelande te vinden zijn. Sommige kun je zelfs op de fiets bezoeken. Een aantal voorbeelden van leuke (kust)plaatsjes in de buurt van Zoutelande zijn; Westkapelle, Vlissingen, Veere, Domburg en Zierikzee.

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en is een erg leuke stad om te bezoeken als je in Zeeland bent. Het is ook aardig in de buurt van Zoutelande. De stad straalt veel karakter uit en heeft veel terrassen, winkels en mooi panden.

Ruime stranden

Terwijl je vaak op stranden in andere landen goed moet zoeken naar een plekje op het strand is het in Zeeland een stuk gemakkelijker. De stranden zijn erg ruim. Daarnaast zijn de stranden ook erg netjes. Ze worden iedere dag schoongemaakt.

Lange stranden

Ook zijn de stranden in Zeeland erg lang. Ze kan je vanuit Zoutelanden gemakkelijk naar Vlissingen of Westkapelle lopen. Zeeland heeft een kustlijn van 650 km. Perfect om heerlijk te wandelen of om een rustig plekje te vinden.

Leuke gekleurde strandhuisjes

Over het hele strand vind je van die leuke houten strandhuisjes. Deze kun je huren. In Zoutelanden zijn er vooral witte en groene strandhuisjes (en een hele leuke met Mickey Mouse erop), maar in Domburg vind je strandhuisjes in verschillende pastelkleuren. Zo fotogeniek!

Heerlijk uitwaaien

Eén van de fijnste dingen aan het strand vind ik dat je heerlijk kan uitwaaien. Laat de wind door je haren gaan en geniet van de geur en het geluid van de zee. Ik kan hier heel erg van genieten. Het maakt je ontspannend en je slaapt er vaak ook een stuk beter door. Daarnaast kun je als je de pas er goed in hebt zitten ook van het ene dorpje naar het andere dorpje toe lopen.

Zonuren

Zeeland kent gemiddeld de meeste zonuren vergeleken met de rest van Nederland en dat is natuurlijk heel erg fijn! Ik moet ook zeggen dat ik altijd het gevoel heb dat het in Zeeland net iets lekkerder weer is dan in de rest van het land. Wel kan het erg stormen aan de kust.

Zeeschatten

Ik vind het altijd erg leuk om schelpen mee te nemen. Iedere schelp is uniek en dat maakt ze ook zo bijzonder. De verschillende kleuren en vorm bij elkaar maken het een prachtig geheel. En zodra het weer eb wordt, komen er weer nieuwe schelpen op het strand liggen.

Naast schelpen kun je nog andere dingen op het stranden vinden, namelijk zeesterren, krabben en garnalen.

Prachtige natuur

Ik ben zelf dol op de zee en het strand, maar ook de rest van Zeeland is prachtig. De duinen, de natuurgebieden, het fijne duingras waar hazen door heen lopen. En wat dacht je van bezienswaardigheden uit de tijd van de oorlog? Zo zijn er bijvoorbeeld nog best veel bunkers te vinden.

Zeeland is leuk voor iedereen!

Als kind ging ik al naar Zeeland en nog steeds vind ik het geweldig! Maar ook mijn ouders blijven het een hele fijn plek vinden. Daarnaast zou je samen met je geliefde, vrienden of vriendinnen ook goed naar Zeeland kunnen gaan. Er is veel te doen en er worden ook regelmatig festivals en zomerfeesten georganiseerd.

BEN JIJ AL EENS IN ZEELAND GEWEEST?

vakantiehuis zeeland 8 personen particulierhuisje huren zeeland last minutegezinsvakantie zeeland, last minute , vakantiehuis hurenbelvilla zeeland, airbnb zeeland, roompot zeeland, gezinsvakantie , vakantie zeeland zoutelande, vakantie zeeland renesse, vakantie huisje zeeland kopenroompot zeeland, vakantiehuis zeeland 8 personen particulierlandal zeeland, zomervakantie zeeland, vakantiehuisje Zeeland, Vakantiehuisje huren Zeeland, Vakantiehuisje Zeeland

vakantiehuis zeeland 8 personen particulierhuisje huren zeeland last minutegezinsvakantie zeeland, last minute , vakantiehuis hurenbelvilla zeeland, airbnb zeeland, roompot zeeland, gezinsvakantie , vakantie zeeland zoutelande, vakantie zeeland renesse, vakantie huisje zeeland kopenroompot zeeland, vakantiehuis zeeland 8 personen particulierlandal zeeland, zomervakantie zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *